Acasă Stirile zilei RDS RCS ar putea scoate Eurosport din grila de programe!

RDS RCS ar putea scoate Eurosport din grila de programe!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa scandalul din ultimele zile pe tema scoaterii postului Discovery din grila de programe, RDS RCS ar putea scoate si Eurosport 1 si 2 de pe cablu. Contractul de retransmisie intre compania de cablu si statia TV paneuropeana expira la finalul anului. RCS&RDS ar dori sa scada sumele pe care trebuie sa le achite anual catre Eurosport pentru a prelua continutul pentru abonatii sai. Primele doua ligi de fotbal din Germania si Tour de France se vad exclusiv in Romania pe Eurosport.

Posturile Eurosport sunt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, anunta adplayers.ro. Informatia vine la scurt timp dupa ce compania de cablu a renuntat sa mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunand in schimb, de la 1 octombrie, Digi World si Digi Life, din portofoliul propriu.

Surse din piata afirma ca intelegerea de retransmisie cu Eurosport expira la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat in acest moment in detaliile financiare. Concret, pentru a prelua continutul Eurosport 1 si 2, RCS&RDS n-ar mai fi de acord sa achite circa 0,4 euro/luna/abonat, ceea ce, in conditiile actuale, ar insemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta in conditiile in care in Ungaria, spre exemplu, preturile pentru Eurosport 1 si 2 ar fi mai mici cu peste 50% fata de Romania: 0,09 euro/luna/abonat.

“Eurosport e cel mai scump post din grila cablistilor si asta e o informatie de notorietate in piata media”, au precizat profesionisti din televiziune pentru GSP.

MAI MULTE STIRI DIN SPORT PE 24S.RO

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos