Vladimir Putin a trecut la amenintari serioase si a dat un ultimatum Ucrainei prin care il ameninta pe Petro Porosenko, inaintea votului de marti in Verhovna Rada asupra „statutului special” al Donbasului, ca, in cazul in care legea nu va fi aprobata, trupele rusesti vor porni in mars, via Mariupol, catre Crimeea.

Declaratia a fost facuta de un parlamentar ucrainean joi, potrivit agentiei cu sediul in vestul Ucrainei.

Porosenko a venit in Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) sa asiste la vot. El le-a spus parlamentarilor, intr-o intalnire cu usile inchise, ca Putin l-a sunat si a amenintat cu invazia.

Porosenko i-a informat pe legiuitori ca aproximativ 60% din echipamentul militar al Ucrainei a fost distrus si ca tara nu poate face fata unui razboi deschis cu Rusia, a mai declarat parlamentarul.

Presedintele ucrainean i-a avertizat totodata pe membrii Legislativului ca responsabilitatea declansarii unui razboi cu Rusia le va reveni, in cazul in care nu sustin legea, potrivit aceleiasi surse.

Numerosi parlamentari au criticat atat acordarea unui „statut special” regiunii Donbas, cat si „legalizarea” teroristilor.

Verhovna Rada a adoptat marti doua legi, privind amnistierea combatantilor din estul tarii si acordarea unui „statut special” regiunilor separatiste rusofone Donetk si Lugansk.

Aceste texte, prezentate de catre presedintele Petro Porosenko, erau incluse in acordul de armistitiu semnat de catre Kiev cu rebelii pe 5 septembrie, la Minsk, cu scopul de a pune capat confruntarilor armate care s-au soldat, potrivit ONU, cu aproape 2.900 de morti in cele cinci luni de conflict.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.