Acasă Cultura Calendar Ortodox RASTIGNIREA lui IISUS a fost prevestita de MOISE! De ce apela mereu...

RASTIGNIREA lui IISUS a fost prevestita de MOISE! De ce apela mereu la PUTEREA TOIAGULUI?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arhivele istorice egiptene s-au pastrat foarte bine pe zidurile templelor, pe tablite de lut ori pe papirusuri, unde este ascuns si secretul care arata ca Moise a prevestit Rastignirea lui Iisus.

In mod traditional, se considera ca exodul evreilor din Egipt a avut loc in timpul faraonului Ramses al II lea, unul dintre cei mai de seama faraoni. Ramses al II lea a fost unul dintre marii rivali ai lui Moise. Asa l-au considerat istoricii.
Numai ca, exista o problema. In anii 90, un grup de tineri arheologi din Londra si Austria, au pus la indoiala cronologia egipteana.

De fapt, ei si-au dat seama ca in perioada celei de a treia dinastii din Regatul Mijlociu, doua siruri de faraoni despre care se credea ca au domnit unii in continuitatea celorlalti s-au aflat de fapt la putere concomitent. Astfel cronologia egipteana a fost scurtata cu aproximativ patru sute de ani. Moise nu a fost contemporan cu Ramses al II lea, iar perioada exodului se modifica. Istoricul David Rohl a prezentat probe din care reiese faptul ca Moise a crescut ca print egiptean la curtea lui Neferhotep. Cand faraonul a inceput sa-l invidieze, Moise a fost exilat.

In calitatea sa de print egiptean, Moise a fost un initiat al misterelor egiptene. Invataturile lui Moise sunt puternic ancorate in intelepciunea egipteana. In Cartea Mortilor el descrie judecata celor morti. Spiritul trebuie sa declare in fata lui Osiris ca a dus o viata cuviincioasa si apoi sa nege, in prezenta celor 42 de judecatori ai mortilor, ca a comis o serie de fapte imorale. Nu am furat, nu am ucis, nu am adus marturie falsa. Acest text este mult mai vechi decat cele Zece Porunci.

Exilat fiind, el fuge in desert, unde intalneste un batran invatator, numit Ietro. El era un mare preot etiopian, pastrator al unor tablite de piatra. Moise s-a insurat cu fiica acestuia, dupa care a inceput initierea sa la nivel superior. Moise a vazut un tufis arzand fara a fi mistuit de foc, a avut de fapt o viziune a eului care nu este distrus de focul purificator, aflat dincolo de morminte. Din aceasta viziune a sa a izvorat ideea unei misiuni, impulsul de a actiona pentru binele superior al omenirii. Cand a ezitat, Dumnezeu l-a intarit, daruindu-i un toiag care s-a prefacut intr-un sarpe. Ia-l cu tine, i-a spus Dumnezeu, pentru ca o sa faci minuni cu el.

S-a reintors in Egipt, impreuna cu fratele sau, Aaron . Cand erau in sala tronului, el a aruncat toiagul si acesta s-a transformat intr-un sarpe. Pe masura ce conflictul dintre el si faraon se amplifica, Moise apela tot mai des la puterea toiagului. A adus foc si grindina din cer pentru a scapa de urgia lacustelor, a despicat apele Marii Rosii. Lemnul din care era cioplit toiagul era din Gradina Raiului. Toiagul este parte a dimensiunii vegetale a cosmosului. Stapanindu-l si controlandu-l in propriul sau corp, Moise, acum un initiat, a putut stapani si controla universul din jurul sau. Mai tarziu, cand a vazut ca faraonul nu a eliberat pe poporul sau si nu i-a lasat sa plece in Sinai, a coborat de pe munte cu tablele de piatra.

Moise s-a dovedit a fi un adevarat tiran, din anumite puncte de vedere era mai dur decat faraonul. De nenumarate ori, evreii au esuat sa se ridice la inaltimea cerintelor sale. La un moment dat, au fost pedepsiti cu o invazie de serpi periculosi. Pentru a-i salva, Moise a tintuit un sarpe de bronz pe un stalp asezat orizontal. Iata cum comenteaza Ioan, acest episod in Vechiul Testament. Si dupa cum Moise a inaltat sarpele in pustie, asa trebuie sa se inalte Fiul Omului.  In mod evident, Ioan considera ca sarpele de bronz il prevestea pe Iisus Cristos rastignit.

Sursa: efemeride.ro

Citeste caplimpede