Acasă Stirile zilei RASPUNSURILE pe care vrei si TU sa le stii despre EBOLA! Cum...

RASPUNSURILE pe care vrei si TU sa le stii despre EBOLA! Cum poti UCIDE virusul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toata planeta este ingrijorata in ceea ce priveste raspandirea si infectarea cu virusul Ebola, dupa ce un liberian a fost diagnosticat cu acest virus in Statele Unite, fiind primul caz de infectare cu Ebola identificat in afara Africii.

CNN a raspuns mai multor intrebari legate de Ebola puse pe retelele de socializare.

Cat timp rezista virusul pe o suprafata?

Un studiu efectuat de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a aratat ca virusul rezista pana la 6 zile intr-un mediu perfect controlat.

Ebola este distrusa usor in afara corpului, sustin expertii. Razele ultraviolete, caldura si expunerea la oxigen dezactiveaza virusul.

Directorul Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, Thomas Frieden, sustine ca in timp ce este teoretic posibil ca cineva sa se infecteze cu Ebola prin atingerea unei suprafete pe care a stranutat o persoana deja infectata, virusul a fost transmis pana acum de la persoana la persoana.

Ce ucide virusul ?

Lucratorii sanitari si reporterii CNN din Africa de Vest se bazeaza pe inalbitor, dar Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor sustine ca orice dezinfectant din spital ucide virusul pe o suprafata neporoasa.

Pot fluide ale corpului imprastiate de un pacient sa contamineze sistemul de apa?

Virusul nu supravietuieste mult in apa, a declarat Jean-Paul Gonzalez de la Metabiota, o companie care urmareste bolile infectioase la nivel mondial.

Virusul depinde foarte tare, sustine acesta, de gazda sa, fie ca este vorba de un om sau de un animal, pentru a fi activ.

Ar putea virusul sa se transmita prin aer?

Este posibil ca virusul sa se transmita in viitor prin aer, dar expertii spun ca sunt sanse reduse sa se intample acest lucru. De fiecare data cand o persoana este infectata cu Ebola, virusul isi dezvolta noi capacitati. Ebola este un virus ARN, ceea ce inseamna ca de fiecare data cand se multiplica, produce una sau doua mutatii.

Cand se manifesta simptomele virusului si care sunt acestea?

Simptomele virusului Ebola apar in general la 8-10 zile distanta de la infectare, dar pot sa se manifeste de la a doua zi de la infectare pana la cea de a 21-a.

Printre simptomele de inceput se numara febra mare, dureri de muschi si simptome similare ale racelii, precum frisoanele. Virusul se manifesta mai apoi prin vomitat si diaree, posibila tuse si dureri in gat.

Pacientii care sunt aproape de deces sangereaza cateodata din ochi, gura sau din alte orificii.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos