Aproape toti soferii din Romania gresesc zilnic aceasta manevra cand se afla intr-un sens giratoriu.

Daca in unele orase se aplica prioritatea de stanga de sens giratoriu, in altele soferii aflati in interiorul sensului giratoriu trebuie sa cedeze prioritatea celor aflati in afara. Totusi, iata cum trebuie sa se semnalizeze corect la intrarea si iesirea din sensul giratoriu.

Chiar daca sunt polemici in ceea ce priveste semnalizarea schimbarii directiei de mers la patrunderea intr-o intersectie cu sens giratoiu, este bine sa va faceti cunoscuta intentia de deplasare prin semnalizare pentru ca ceilalti participanti la trafic sa poata lua o decizie oportuna privind continuarea deplasarii, sporind astfel fluenta traficului rutiera.

Iesirea din intersectie se semnalizeaza obligatoriu.

Semnalizarea se face astfel:

– pentru prima iesire la dreapta, semnal „dreapta”;

– pentru a doua (a treia) iesire la dreapta sau pentru a intoarce semnal „stanga”, ia la parasirea intersectiei semnal „dreapta”.

Pozitii in timpul mersului:

– Banda de langa bordura pentru executaea virajului pe prima iesire la dreapta sau cel mult a doua iesire la dreapta;

– Banda de langa axul strazii pentru executarea virajului pe a doua, a treia iesire la dreapta sau pentru efectuarea manevrei de intoarcere.

Sursa: rtv.net

2 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare. Fiind in sensul gitatoriu, pe banda de langa axa drumului, si avand in stanga mea un biciclist s-au intamplat urmatoarele: biciclistul a vrut sa iasa din sensul giratoriu fara sa semnalizeze, astfel eu m-am trezit direct cu el in fata masinii… am franat, nu l-am atins, dar el s-a speriat, s-a dezechilibrat, a cazut si s-a zgariat un pic in palma. In acel moment, am oprit pe loc cu semnalul alarma pornit, am scos biciclistul din trafic pe trotuar, dupa care am scos masina din sensul giratoriu si m-am intors la biciclist pe care l-am transpottat cu tot cu bicicleta la spital, inde s-au facut toate investigatiile. Acum, pentru faptul ca am ajuns la spital, mi s-a intocmit mie dosar penal pentru accident cu victime pentru neacordare de prioritate. Ma intreb, cum poste sa intuiasca cineva schimbarea directiei de mers nesemnalizata… si de la mai putin de 1 m distanta???

  2. Consider că nu-i corect sa semnalizez stânga cand intru in sens giratoriu.Asta ar insemna sa virez stânga, daca am semnalizat stanga .Logic.Si atunci înseamnă că intru pe contra sens. Nu?Cred ca numai la noi e chestia asta cu semnalizatul in partea stanga in sens giratoriu.In Austria se semnalizează doar dreapta in functie de opțiunea de ieșire care o alegi.Dar nu se putea ca la noi legea sa nu poate fi interpretată….Gen , dar totusi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.