Acasă Life Dezvoltare Personala Raspunsul preotului Calistrat care face inconjurul internetului! „Parinte, imi doresc o femeie...

Raspunsul preotului Calistrat care face inconjurul internetului! „Parinte, imi doresc o femeie buna! Sa fie focoasa, sa aiba bani!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Parintele Calistrat de la Manastirea Vladiceni din Iasi a devenit celebru pe internet pentru predicile sale nonconformiste. Pe Facebook, acolo unde este urmarit de peste 280.000 de oameni, preotul posteaza predicile sale in care vorbeste despre invataturile Bibliei folosind un limbaj actual.

Intr-o astfel de predica parintele a povestit despre discutia pe care a avut-o cu un barbat care voia sa se casatoreasca.

„Eu i-am spus odata unui barbat o „vorba” si s-a suparat urat pe mine!

– Parinte, imi doresc o femeie buna!
Mi-a spus la spovedit.
– Cat de buna?
– Buna parinte!
– Explica-mi termenul „buna”!
– Parinte nu stiu sa va explic.. Sa fie focoasa, sa aiba bani..
– Mai, aia inseamna femeie bogata, nu buna!
– Da.. spuneti-mi dvs!
– Eu ma rog la Dumnezeu sa iti dea de sotie, femeia pe care ti-ai conturat-o tu in mintea ta!
– Pai.. de ce spuneti treaba asta, e blestem?

– Pai daca tu le vezi pe toate desfranate, crezi ca o sa-ti dea o fecioara?

Daca tu le crezi pe toate stricate, crezi ca o sa-ti dea una curata?
Iar daca tu le vezi pe toate marfa de consum, crezi ca iti da tie o sfanta? Nu! Dumnezeu iti inchide ai mintii ochi si iti deschide ochii zilei sa faci cea mai mare prostie.

Noi folosim in termeni populari vorba „ca poama buna pica in gura porcului!” Prunul nu se pune langa cotetul porcului, se pune in livada, porcul poate umbla prin livada, dar are stapan!”

Asa si aici, cand noi vom fi curati sufleteste in jurul nostru toate vor fi curate! Cand noi vom fi murdari sufleteste toate vor fi murdare! Sfantul Vasile cel Mare, pentru a ne da masura acestei trairi firesti a familiei, a lucrurilor si a simturilor, spune asa: Cand vezi o femeie batrana priveste-o ca pe bunica ta, cand vezi o femeie varstnica sa o privesti ca pe mama ta, cand vezi o femeie tanara sa te gandesti ca e sora ta, iar cand vezi o copilita sa te gandesti ca este fiica ta! Ai putea sa o necinstesti cu nebuniile din mintea ta? NU!

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos