Acasă Stirile zilei Stiinta RASFAT pentru BOLNAVII in STADIU TERMINAL! Un spital a gasit SOLUTIA PERFECTA!

RASFAT pentru BOLNAVII in STADIU TERMINAL! Un spital a gasit SOLUTIA PERFECTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un spital din Franta a gasit solutia perfecta pentru bolnavii in stadiu terminal, un bar de vinuri va fi deschis special pentru pacientii aflati in stadiul terminal de boala, pentru a le imbunatati calitatea vietii.

Astfel, pacientii Spitalului Universitar Clermont-Ferrand din centrul Frantei vor putea participa la sesiunile de „degustare supervizata medical”, fiindu-le permis sa invite prieteni sau membri ai familiei, relateaza The Telegraph.

Doctorul Virginie Guastella a venit cu aceasta idee pentru ca este de parere ca pacientii „au dreptul de a se bucura” de ultimele lor zile.

„De ce ar trebui sa ii lipsim de gusturile noastre traditionale pe oamenii care se apropie de finalul vietii?”, a intrebat doctorul Guastella.

Pacientii au sustinut planul cu entuziasm, care fost aprobat de autoritati, urmand ca barul sa se deschida in septembrie in Centrul de ingrijire paliativa al spitalului. Va avea o gama de vinuri donate de rezidentii din zona, dar va servi si whisky si sampanie.

Daca barul se va dovedi de succes, doctorii de la Clermont-Ferrand spera ca ideea va fi preluata de alte spitale din Franta. Personalul spitalului va fi antrenat special de un antropolog pentru a se ocupa cat mai bine de pacientii care vin la bar.

Ideea barului de vinuri, desi fara precedent, provine din spiritul si cultura francezilor, care cred cu tarie ca doua pahare de vin pe zi sunt foarte benefice pentru sanatate.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos