Acasă Multimedia Fotogalerie Cele 10 RECOMANDARI date de Papa Francisc pentru o VIATA FERICITA!

Cele 10 RECOMANDARI date de Papa Francisc pentru o VIATA FERICITA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Papa Francisc a avut bunatatea de a face cateva recomandari pentru o viata mai fericita, sfaturi oferite intr-un interviu acordat saptamanalului argentinian Viva, relateza NBC News.

Suveranul pontif sustine ca mentinerea televizorului deschis in timpul mesei impiedica membrii familiei sa comunice unii cu ceilalti. Familiile trebuie sa tina televizorul inchis cand stau la masa pentru ca chiar daca acesta este util pentru a ramane la curent cu stirile, deschiderea lui in timpul mesei „nu te lasa sa comunici” cu ceilalti, explica papa.

El le recomanda, de asemenea, parintilor sa isi faca timp sa se joace cu copiii si sa se bucure de arta si cultura.

„Consumerismul ne-a adus anxietate” si stres, adauga el, afirmand ca duminicile ar trebui sa fie sarbatori de familie.

Printre alte sfaturi, Papa Francisc recomanda evitarea criticilor la adresa altora.

„Faptul ca ai nevoie sa ii vorbesti de rau pe altii arata o stima de sine scazuta. Aceasta inseamna: «ma simt atat de mic incat in loc sa ma ridic pe mine trebuie sa ii trag pe altii in jos»”, explica papa. „Sa lasi lucrurile negative sa treaca repede este sanatos”, adauga el.

De asemenea, Suveranul pontif le cere oamenilor sa fie deschisi si generosi cu ceilalti si sa nu faca prozelitism. Respectati credinta altora, indeamna papa, adaugand ca „Biserica creste prin atractie, nu prin prozelitism”.

Cele zece recomandari ale Papei Francisc:

RECOMANDAREA 10: Traiti si lasati si pe altii sa traiasca

Toti ar trebui sa fim calauziti de acest principiu, sustine suveranul pontif, amintind de o zicala romana: Mergi inainte si lasa-i si pe altii sa faca la fel.