Acasă World Raport al Serviciilor de Informatii germane: La cererea Chinei, OMS a ascuns...

Raport al Serviciilor de Informatii germane: La cererea Chinei, OMS a ascuns informatii despre coronavirus!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Organizatia Mondiala a Sanatatii este acuzata din nou ca a facut politica Chinei si a intarziat luarea de masuri pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus. Potrivit publicatiei germane Der Spiegel, care citeaza un raport al Serviciilor Federale de Informatii germane, BND, Xi Jinping l-a sunat personal pe directorul general al OMS, scrie Mediafax.

„Pe 21 ianuarie, presedintele Chinei, Xi Jinping i-a cerut directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus sa nu faca publice informatiile legate de transmiterea de la om la om (a noului tip de coronavirus, n.r.) si sa amane declararea unei pandemii. BND estimeaza ca lipsa de transparenta a Chinei a intarziat cu 4 pana la 6 saptamani lupta impotirva virusului la nivel global”, se arata in raportul serviciilor germane, obtinut de Der Spiegel.

Conversatia venea la o saptamana dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta lumea intreaga ca nu exista dovezi ca virusul se transmite de la om la om, ca dupa o alta saptamana sa se razgandeasca si sa admita ca o astfel de transmitere exista, dar este una limitata.

Intr-un comunicat, Organizatia Mondiala a Sanatatii respinge acuzatiile aduse de raportul serviciilor germane.

„Dr. Tedros si presedintele Xi nu au vorbit la telefon pe 21 ianuarie si nu au vorbit niciodata la telefon. Astfel de rapoarte neadevarate distrag atentia de la eforturile OMS si ale lumii intregi de a lupta cu pandemia de COVID-19. “ se arata in comunicatul OMS.

Noul raport vine dupa un document similar al Departamentului pentru Securiate Interna al SUA, obtinut de Associated Press, in care China este acuzata ca a ascuns cu premeditare amploarea epidemiei de coronavirus pentru a-si face stocuri de materiale de protectie si medicamente.

„Lumea are nevoie de raspunsuri la aceste intrebari, nu doar pentru acum, dar si pentru a ne asigura ca reducem riscurile ca o astfel de situasie sa se repete, cu mii si mii de vieti pierdute si un cost economic enorm pentru lumea intreaga”, a declarat Mike Pompeo, seful diplomatiei americane.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos