Acasă Stirile zilei Raliul Sibiului a fost inclus in calendarul Campionatului European de Raliuri 2013!

Raliul Sibiului a fost inclus in calendarul Campionatului European de Raliuri 2013!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raliul Sibiului a fost inclus in calendarul Campionatului European de Raliuri 2013, unde va fi cea de-a noua etapa. Anuntul oficial a fost facut in cadrul galei IRC 2012.

13 etape pe asfalt, macadam si zapada au fost incluse in calendarul Camponatului European de Raliuri FIA2013 (ERC), iar Raliul Sibiului va fi cea de-a noua etapa din acest campionat. Programate in perioada ianuarie – noiembrie pe tot curpinsul Europei, etapele din Campionatul European de Raliuri FIAvor fi promovate de Eurosport Events si transmise pe posturile de televiziune Eurosport si Eurosport 2.

Dupa ce in 2012 Raliul Sibiului a facut parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC), etapa de la Sibiu a fost inclusa si in Campionatul European de Raliuri FIAin perioada 25 – 27 iulie 2013. „Suntem foarte bucurosi ca am reusit sa pastram Raliul Sibiului in competitia europeana. Tinand cont ca promotorul IRC a devenit si promotorul ERC si practic cele doua campionate au fuzionat, a fost mai dificil sa ne pastram locul in calendar. Am reusit acest lucru in final si suntem mandri ca Raliul Sibiului va fi si in 2013 una dintre cele mai importante competitii sportive din Romania. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut anul acesta si ii asteptam pe toti suporterii raliurilor pe probele speciale din 2013”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Anuntul oficial a fost facut la Paris cu ocazia festivitatii de premiere din Intercontinental Rally Challenge. „Faptul ca Raliul Sibiului a fost confirmat in calendar in fata lui Jean Todt, presedintele FIA, a celorlalti organizatori, a pilotilor si oficialilor din IRC a fost extraordinar. Pentru noi a fost un moment unic”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

„Am vrut sa avem un echilibru intre raliuri cu suprafete diferite si, in acelasi timp, cu costuri rezonabile din punct de vedere logistic, iar Raliul Sibiului corespunde perfect din toate punctele de vedere. Avem nevoie de raliuri cu o baza sportiva buna, cu interes din partea media locala si cu multi suporteri pentru a face din Campionatul European de Raliuri un succes. Acum lucram cu fiecare promotor in parte pentru a avea cat mai multe ore de transmisii in direct la TV de la fiecare etapa”, a spus François Ribeiro, Motorsport Development Director la Eurosport Events.

MAI MULTE STIRI DIN SPORT PE 24S.RO