Acasă Stirile zilei Social Raed Arafat avertizeaza: Daca oamenii merg in vizita, riscam ca la Pastele...

Raed Arafat avertizeaza: Daca oamenii merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni, nu sarbatori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ii avertizeaza pe romani sa nu relaxeze masurile de protectie si distantare sociala de sarbatori si in urmatoarele trei-patru saptamani, pentru a nu ne confrunta cu un nou val de imbolnaviri si decese. O simpla vizita de Paste la rudele mai in varsta poate insemna sfarsitul pentru acestea, mai spune secretarul de stat.

„Daca de sarbatori oamenii nu respecta regulile de distantare sociala, daca merg in vizita, riscam ca la Pastele viitor sa facem pomeni, nu sarbatori”, a declarat Raed Arafat joi la Digi24.

Secretarul de stat insista sa stam acasa de sarbatori si sa nu mergem in vizita, pentru ca acest lucru ar putea duce la o explozie de cazuri peste doua saptamani. Situatia poate fi cu atat mai periculoasa pentru persoanele in varsta.

„Daca nu respectam restrictiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice. (…) Si cateva minute daca dureaza vizita la o ruda mai in varsta, poate insemna sfarsitul pentru acea ruda”, a mai avertizat Arafat.

El spune ca trebuie sa mai suportam actualul regim de distantare sociala trei-patru saptamani.

„Predictiile au fost variate: unele spun ca acum suntem la varf (varful epidemiei – n.r.), altele ca pe 25 aprilie vom ajunge, iar altele spun ca varful va fi in luna mai. Trebuie asteptat pana in luna sa vedem evolutia”, a afirmat Arafat.

De asemenea, el nu exclude o revenire a virusului la toamna. „Acum poate incepe o scadere a cazurilor, iar la toamna sa creasca din nou. Trebuie sa luam in calcul si aceasta varianta si sa fim pregatiti”, a spus secretarul de stat.

Cel mai important in acest moment al sarbatorilor, insa, cand lumea tinde sa devina ceva mai relaxata, este sa nu renuntam la masurile impuse de autoritati.

„Daca nu respectam regulile acum, de sarbatori, peste 7-14 zile vom avea imbolnaviti si morti”, a subliniat Raed Arafat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos