Echipajele avioanelor de lupta din Districtul Militar de Vest au fost plasate in stare de alerta ridicata in cadrul unor exercitii-surpriza ordonate miercuri de catre Vladimir Putin, comandantul suprem al fortelor armate, a anuntat Ministerul rus al Apararii, relateaza agentia Interfax online.

„Avioanele noastre de lupta patruleaza in mod constant in spatiul aerian de la frontiera districtelor militare, a anuntat ministerul intr-un comunicat la care Intefax a avut acces joi. Imediat ce au fost plasate in stare de alerta ridicata, unitatile de avioane din Districtul Militar de Vest s-au mobilizat in zonele operative in care sunt alocate”, se mai arata in comunicat.

In prezent, „bombardierele de la nivelul districtului participa la misiuni de antrenament, tintind un adversar imaginar aflat in raza de actiune a aviatiei”, a precizat ministerul.
Exercitii militare-surpriza vizeaza sa evalueze pregatirea de lupta a militarilor din districtele militare Central si Vestic. In plus, trupe aeroportate s-au alaturat manevrelor miercuri, din ordinul lui Putin.

Pana la 150.000 de militari, 90 de avioane, peste 120 de elicoptere, pana la 880 de tancuri, peste 1.200 de unitati de tehnica militara si pana la 80 de nave urmeaza sa participe la aceste exercitii, potrivit agentiei.

Vecini occidentali ai Rusiei si-au exprimat deja ingrijorarea cu privire la aceste manevre.

Adjunctul ministrului lituanian al Apararii Marijus Velicka a declarat ca este „ingrijorat” de aceasta evaluare a pregatirii de lupta anuntata de catre fortele armate ruse. „Rusia este un stat suveran si poate organiza asemenea exercitii-surpriza oricand vrea, dar sunt ingrijorat ca toate acestea au loc nu departe de frontiera cu Lituania”, a declarat Velicka miercuri seara la Bruxelles.

Actiunile curente ale Rusiei nu sunt intamplatoare, a subliniat oficialul lituanian, evocand situatia instabila din Ucraina.

„Avand in vedere ca situatia din Ucraina nu este stabila in prezent, asemenea exercitii reprezinta o cauza justificata de ingrijorare, (iar) probabilitatea ca asemenea evenimente sa fie doar o coincidenta este destul de mica”, a declarat adjunctul ministrului lituanian al Apararii. „Aceste evenimente au fost probabil declansate de anumite evolutii”, a adaugat Marijus Velicka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.