Acasă Politic Puterea negociaza remanierea. Inlocuiri la finante, sanatate, munca

Puterea negociaza remanierea. Inlocuiri la finante, sanatate, munca

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nominalizarea noului ministru de Interne, post care ar fi vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, desi revine PNL ar putea determina o rocada de ministere intre partidele din USL, respectiv MAI cu MApN, la care se adauga inlocuiri la Finante, Sanatate, Munca. In PNL se discuta, in acest moment, despre nominalizarea pe care partidul trebuie sa o faca la Ministerul de Interne, post vacantat in urma demisiei lui Radu Stroe.

Conform unor surse din USL, portofoliul MAI ar fi insa, vizat, de actualul vicepremier Gabriel Oprea, existand discutii potrivit carora acesta ar putea asigura un echilibru politic in an electoral la nivelul ministerului, care are un rol important in economia alegerilor europarlamentare si prezidentiale din acest an.

in cazul in care s-ar opta pentru aceasta varianta, iar Oprea ar prelua MAI din partea PSD, social-democratii ar urma sa cedeze, potrivit unor discutii in acest sens, Ministerul Apararii liberalilor.

Astfel, liberalii ar urma sa il propuna pentru portofoliul Apararii fie pe Corneliu Dobritoiu, fie pe George Scutaru, conform surselor citate.

Daca aceasta rocada nu se face, numele vehiculat pentru Interne este cel al presedintelui CJ Caras-Severin, SorinFrunzaverde.

Totodata, in PNL se decide asupra intentiei presedintelui Crin Antonescu de a-l remania pe vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru de Finante, discutiile privind inlocuitorul sau fiind demarate de o perioada de timp.

Fostul liberal Bogdan Olteanu, viceguvenratorul BNR, a confirmat ca a fost deja contactat de lideri ai PNL pentru a-l inlocui pe Chitoiu, insa ramane la BNR. El a inaintat si varianta numirii lui Eugen Nicolaescu, in prezent ministru al Sanatatii, la Finante.

In acest caz portofoliul Sanatatii ar urma sa fie preluat de presedintele CNAS, Cristian Busoi – aceasta posibilitate fiind deja in discutia liderilor liberali.

Pe de alta parte, remanierea guvernamentala ar viza-o si pe Mariana Campeanu, ministru al Muncii, existand discutii ca in locul acesteia liberalii sa o propuna pe Cristina Pocora.

De asemenea, voci din USL nu exclud nici remanierea lui Mihai Voicu, ministru pentru relatia cu Parlamentul.