Cercetatorul Iyad Rahwan de la Institutul de Stiinta si tehnologie din Abu Dhab a tras o concluzie asupra intrebarii „Ne fac Facebook si Twitter mai prosti?”.
- Intr-un AN nu vei mai avea Facebook! Vezi cu ce PROBLEME se va confrunta reteaua de socializare intre 2015 si 2017!
- Facebook a lansat o aplicatie care iti permite crearea propriului ziar online
- Facebook devine reteaua pensionarilor. Numarul adolescentilor “conectati” scade vertiginos
- ATENTIE la virusul care face ravagii pe Facebook!
Conform Business Insider Australia, pe scurt, raspunsul este „da”, retelele de socializare ne imbunatatesc capacitatea de analiza, insa in mod superficial. Oamenii copiaza informatiile folositoare pe care le gasesc in retelele lor, insa nu reusesc sa copieze si procesele de gandire analitice necesare pentru a ajunge la o intelegere in mod independent.
In concluzie, aceste retele de socializare – precum Facebook, Twitter sau Google Plus – ne invata cum sa copiem informatiile, dar nu si cum sa gandim.
Conform Daily Mail, edificator in acest sens este testul formulat de doctorul Iyad, care a pus cateva intrebari capcana unui grup de 20 persoane de mai multe ori, pana cand a reusit sa obtina raspunsul corect. El le-a spus ca o bata de baseball si o minge costa 1,10 euro in total, dar ca bata costa cu un euro mai mult decat mingea. Ei trebuiau sa raspunda la intrebarea „cat costa mingea?”. Raspunsul intuitiv este 10 centi, insa raspunsul corect este de fapt … 5 centi.
Si, in ciuda faptului li s-a repetat aceasta problema de mai multe ori, oamenii se tineau in continuare de primul raspuns. Abia dupa un timp au oferit solutia corecta.
Doctorul Rahwan a pus apoi aceeasi problema unui al 2-lea grup de oameni. La inceput, ei au raspuns separat, fiecare, insa cand au fost pusi in grup au putut afla si raspunsurile celorlalti.
Si, avand in vedere prima intrebare, barbatii si femeile de acolo realizau destul de repede atunci cand cineva dadea raspunsul corect, astfel ca si ei isi shimbau repede raspunsurile.
Acest lucru l-a surprins pe cercetator, care a constatat astfel ca acei voluntari copiau raspunsurile fara sa depuna vreun efort propriu de gandire in ceea ce faceau pe moment.
Sursa: stirileprotv.ro