Acasă Stirile zilei Pune plasturele peste camera web sau cea a smartphone-ului. De ce ar...

Pune plasturele peste camera web sau cea a smartphone-ului. De ce ar trebui sa stai departe de ochiul invizibil al camerelor?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unii utilizatori de gadgeturi electronice, folosite ca terminale de internet, apeleaza la o tehnica inedita de protectie a vietii personale. Astfel, atunci cand isi folosesc aparatele (un smartphone, tableta sau laptop) pentru a naviga pe internet, pur si simplu lipesc ceva peste camerele video (de ex. un plasture).

In 2010, o scoala din America a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat 30.000 de imagini. De asemenea, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul, potrivit yoda.ro.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste un plasture pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. „Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

Un alt specialist in securitate, expertul in criptografie Whitfiled Diffie, foloseste banda adeziva pentru laptop. „Am incredere in banda adeziva mai mult decat in orice soft. Daca e pusa banda adeziva, camera nu poate face fotografii”, a declarat el in timpul conferintei de securitate AsuCERT.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos