Acasă Stirile zilei Bani Cu banii asiguratorului Astra s-a finantat ziarul Romania Libera

Cu banii asiguratorului Astra s-a finantat ziarul Romania Libera

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania de asigurari Astra, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a acordat in ultimii trei ani credite intragrup de 110 milioane lei, din care 102 milioane lei catre Medien Holding, care detine Romania Libera, potrivit presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu.

„In ultimii trei ani Astra a facut imprumuturi intragrup in valoare de aproape 110 milioane lei, din care 102 milioane lei (peste 90%) au mers catre Medien Holding SRL, cunoscuta ca Romania Libera. Vom incerca sa aflam cine sunt beneficiarii acestor imprumuturi si de ce nu au fost returnate timp de 3 ani de zile”, a afirmat Rusanu, intr-o conferinta de presa.

Seful ASF a precizat ca este necesara efectuarea unui raport de specialitate de catre un auditor reputat, intrucat Astra, cea mai mare companie de asigurari din Romania, a fost auditata de o firma de apartament.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a companiei Astra, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG ca administrator special.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos