Masarea acestui punct este cea mai veche metoda de tratament din Est si este practicata de sute de ani. Corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane majore, iar tehnica acestei metode este bazata pe meridianele si canalele asociate fiecarui organ.

Unde este punctul miraculos

Ca sa gasesti punctul longevitatii, trebuie sa iti acoperi rotula cu palma mainii de pe aceeasi parte, iar zona este localizata chiar sub unghiile de la inelar si degetul mic. Il vei simti ca o adancitura mica intre oase.

O legenda japoneza spune ca, odata, traia un om fericit care a primit cunostinte de nepretuit de la tatal sau, si anume cunoasterea punctului longevitatii sau punctului celor 100 de boli.  In urma sfatului primit in dar de la tatal sau, fiul si-a masat acest punct in fiecare zi si a trait sa vada nasterea si moartea mai multor imparati.

Acest punct magic (Zu San Li)

 • controleaza activitatea organelor care se afla in jumatatea inferioara a corpului;• controleaza activitatea maduvei spinarii in partile responsabile de functionarea tractului gastrointestinal, organelor genitale, rinichilor si glandelor suprarenale;

  Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poti creste activitatea glandelor suprarenale, fiind cele care secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni foarte importanti in sange.

  Glandele suprarenale indeplinesc urmatoarele functii la nivelul intregului organism:

  • Normalizeaza tensiunea arteriala;

  • Normalizeaza glucoza, insulina;

  • Elimina procesele inflamatorii de la nivelul intregului organism;

  • Regleaza activitatea sistemului imunitar;

  • Imbunatatesc digestia;

  • Vindeca boli ale tractului gastrointestinal;

  • Trateaza efectele unui accident vascular cerebral;

  Se recomanda masarea acestui punct dimineata, inainte de pranz, de noua ori intr-o miscare circulara, in sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare picior. Masajul, impreuna cu pregatirea, trebuie sa dureze in jur de 10 minute.

  Inainte de a incepe masajul, ar trebui sa te afli intr-o pozitie confortabila, relaxat. Poti masa punctul Zu San Li in fiecare zi, dar cel mai bun efect se obtine in timpul cu Luna Noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.