Acasă Utile Punctele de pe corp care te-ar putea ajuta sa iti reechilibrezi nivelurile...

Punctele de pe corp care te-ar putea ajuta sa iti reechilibrezi nivelurile de energie! Chinezii le folosesc din cele mai vechi timpuri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nu doar cafeaua si alte bauturi energizante au puterea de a-ti reda instant nivelul de vitalitate. Exista o metoda mult mai „zen” de a iti reincarca bateriile fara prea mult efort. Este vorba despre cele patru puncte ale corpului care – odata stimulate – te ajuta sa iti reechilibrezi nivelurile de energie. Iata care sunt acestea:

punctele_opt.png

1. Cele doua puncte de sub ochi – te ajuta sa te conectezi la propriul ritm intern

Ceea ce ne face adesea sa ne scada brusc nivelul de energie este faptul ca nu suntem aliniati la propriul nostru ritm. Societatea ne impune anumite standarde cu care nu toate organismele sunt compatibile. Multora dintre noi ni se impune cand sa ne trezim, cand sa mancam si cand sa muncim, in loc sa hotarasca propriul nostru corp toate aceste lucruri. Imposibilitatea de a ne asculta ritmul natural ne transforma in oameni stresati, obositi si irascibili.

Pentru a iesi din acest impas, specialistii in acupunctura recomanda sa stimulam cele doua puncte ale obrajilor (situate sub ochi) – acestea influenteaza fluxul energetic, adica felul in care energia vitala circula in jurul ochilor si apoi spre partea inferioara a corpului. Maseaza aceste puncte de cel putin 2-3 ori pe zi in timp ce inspiri si expiri adanc si complet – astfel, vei reusi sa ajuti organismul sa se adapteze si sa restabileasca un ritm benefic.