Presedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi propus cancelarului german, Angela Merkel, sa rezolve problema separatistilor din estul Ucrainei asa cum a procedat el in Cecenia.

Totul s-ar fi petrecut in cursul unei intalniri intr-o sala de conferinte din hotelul Hilton din Brisbane, Australia, in noiembrie 2014, la summitul G20.

Timp de aproape doua ore, presedintele rus s-ar fi plans de actiunile Occidentului: ca a proclamat victoria in Razboiul Rece; ca a inselat Moscova extinzand UE si NATO pana la granitele sale; ca a ignorat regulile internationale pentru a aplica politici iresponsabile in Irak, Afganistan si Libia.

Cancelarul a directionat discutia catre estul Ucrainei, unde separatistii sprijiniti de Rusia erau – si sunt inca – angajati intr-o lupta sangeroasa cu trupele Guvernului pro-occidental de la Kiev, a povestit o persoana care are cunostinta despre intalnire. De la inceputul crizei, Merkel a incercat sa obtina de la Putin ce isi doreste in urma crizei, in asa fel incat sa poata veni cu o solutie.

Cand acesta i-a oferit insa o solutie, a socat-o, scrie sursa citata. Putin a declarat ca Kievul trebuie sa trateze cu rebelii asa cum a tratat el cu regiunea separatista rusa Cecenia: sa-i cumpere cu bani si autonomie. O idee acceptabila pentru un fost colonel KGB, dar inacceptabila pentru fata unui pastor est-german, cu un inalt simt al justitiei, arata publicatia citata.

Cand intalnirea dintre cei doi s-a incheiat, adanc in noapte, cei doi lideri erau intr-o stare de spirit proasta. Putin a parasit, peste cateva ore, Australia, furios ca a fost ignorat de ceilalti lideri mondiali. Merkel a ramas convinsa ca nu va exista o solutie rapida la criza ucraineana.

Sursa: Financial Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.