Acasă Stirile zilei Propunere ABSURDA facuta Romaniei de seful ultranationalistilor rusi

Propunere ABSURDA facuta Romaniei de seful ultranationalistilor rusi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liderului ultranationalistilor rusi, Vladimir Jirinovski, a facut o propunere care a fost calificata de oficialii romani drept absurda. Ministerul roman de Externe ar fi primit o scrisoare de la Jirinovski, in care acesta propune impartirea vestului Ucrainei intre Romania, Polonia si Ungaria.

„Referitor la scrisoarea lui Jirinovski, purtatorul de cuvant al MAE roman precizeaza: Scrisoarea a fost primita de Ambasada noastra la Moscova. Propunere absurda, nu necesita niciun comentariu”, este mesajul postat, luni, pe Twitter.

Si Ministerul polonez al Afacerilor Externe a calificat, luni, drept „absurda” propunerea liderului ultranationalist al partidului liberal-democrat rus (LDPR), Vladimir Jirinovski, facuta Poloniei, Ungariei si Romaniei de a-si imparti intre ele vestul Ucrainei, relateaza AFP.

„O scrisoare cu o astfel de propunere a ajuns la ambasada Poloniei la Moscova”, a declarat pentru AFP Marcin Wojciechowski, purtatorul de cuvant al ministerului.
„O consideram o mare absurditate”, a adaugat el.

In scrisoarea sa, liderul LDPR a sugerat organizarea unor referendumuri, dupa modelul celui din Crimeea, in regiunile Ucrainei care au apartinut altadata Poloniei, Romaniei si Ungariei, potrivit televiziunii publice poloneze.

„Doar un spirit bolnav poate avea astfel de idei”, a comentat la randul sau Tomasz Nalecz, un colaborator apropiat al presedintelui polonez Bronislaw Komorowski.

Dupa un referendum organizat la 16 martie, prin incalcarea dreptului international potrivit Uniunii Europene si Statele Unite, Rusia a anexat Crimeea, considerata de Moscova drept o reunificare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos