Acasă Stirile zilei GHID PRACTIC: Ce trebuie sa stii cand cumperi un smartphone sau o...

GHID PRACTIC: Ce trebuie sa stii cand cumperi un smartphone sau o tableta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In prezent exista o multime de posibilitati in ceea ce priveste alegerea unui telefon inteligent sau a unei tablete. Insa, in functie de nevoile noastre, dar si de bugetul de care dispunem, trebuie sa luam in considerare cateva aspecte.

1. Care este dimensiunea ideala a smartphone-ului sau tabletei.

Un ecran mai mic presupune si un design compact, insa daca vreti sa folositi telefonul sau tableta pentru a urmari diverse clipuri video sau pentru a va juca, atunci este indicat sa alegeti un model mai mare.

2. Ce sistem de operare este cel mai potrivit.

In momentul in care alegem un astfel de gadget trebuie sa lasam subiectivismul deoparte si sa punem in balanta plusurile si minusurile pe care le are fiecare sistem de operare existent pe piata. Astfel, spre deosebire de iOS si de Windows, sistemul de operare al celor de la Google, Android, este disponibil pe un numar mai mare de terminale, este flexibil si customizabil. iOS ramane una dintre cele mai intuitive platforme si beneficiaza de una dintre cele mai bune selectii de aplicatii si de jocuri, in timp ce dispozitivele Windows, desi au o interfata dinamica, sunt mai sarace in aplicatii.

3. Viata lunga a bateriei.

Inainte de a achizitiona un telefon sau o tableta, verificati capacitatea de viata a bateriei.

4. Avem nevoie de un procesor puternic?

In cazul in care vreti ca aplicatiile, jocurile de pe telefon sau tableta sa se miste repede, aveti nevoie de un echipament mobil cu un procesor care sa mearga ca uns.

5. Cat de importanti sunt megapixelii?

Cei care sunt interesati sa faca poze reusite si, eventual, sa inlocuiasca aparatul de fotografiat cu un smartphone performant sau cu o tableta, trebuie sa fie atenti la numarul de megapixeli pe care il are un dispozitiv, dar si la calitatea senzorului de imagine, la stabilizatorul de imagine etc.

Sursa: oktal.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos