Acasă Stirile zilei Prognoza sumbra pentru Romania! De ce vom fi loviti in urmatoarele luni!

Prognoza sumbra pentru Romania! De ce vom fi loviti in urmatoarele luni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prognoza verii realizata de cunoscutul portal de vreme AccuWeather nu este deloc imbucuratoare pentru Romania. tara noastra va fi lovita de valuri de caldura si de seceta excesiva pe parcursul intregii veri.

Perioade indelungate de caldura, care vor include valuri de canicula foarte periculoase, vor fi marea problema cu care se va confrunta Europa de Sud si de Est intreaga vara.

In schimb, vremea va fi rece si schimbatoare in Marea Britanie si Irlanda. Celelalte zone ale Europei vor fi lovite frecvent de furtuni puternice, incepand cu Franta si ajungand pana in Polonia si Cehia.

Valuri de canicula periculoasa vor traversa Italia si Balcanii.

O vara lunga si fierbinte este de asteptat in toata Europa de Sud, cu perioade de canicula extrema din Italia pana in Peninsula Balcanica.

Temperaturi foarte ridicate se vor inregistra mai ales in lunile iulie si august.

„Ar putea fi atinse noi recorduri de temperatura in aceasta vara”, a precizat Alan Reppert, meteorolog AccuWeather, scrie romaniatv.net.

Tarile cele mai afectate de valurile de canicula vor fi Macedonia, Bulgaria, Ungaria si Romania. „Din aceasta cauza, calitatea aerului va scadea si va fi mult smog”, avertizeaza meteorologul Tyler Roys.

Ploile vor fi foarte rare in toata Europa de Sud si de Est, crescand astfel riscul de seceta prelungita, chiar daca precipitatiile au fost in limite normale in perioada ianuarie – aprilie. Recoltele din Balcani vor fi afectate din cauza lipsei de apa si din cauza caldurii excesive.

Din pacate, Europa de Sud si de Est se va confrunta cu o seceta prelungita, anunta meteorologii AccuWeather. Culturile de cereale vor fi cel mai puternic afectate. Ploile vor fi prezente in partea de nord a Europei si vor lipsi in tari precum Ucraina, Moldova sau Romania. Seceta prezenta in aceste tari va continua si in toamna, avand un impact dezastruos asupra agriculturii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos