Meteorologii anunta in continuare ploi si descarcari electrice pentru ultimele zile din iunie. Insa, vremea se va incalzi de la 1 iulie in aproape toata tara. Mediile temperaturilor maxime vor fi de 31-32 grade Celsius. Se vor semnala averse, in general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Pana in jurul datei de 5 iulie, valorile termice vor fi apropiate de regimul termic normal, cu maxime ce se vor incadra, in medie regionala, intre 26 si 28 de grade si minime intre 14 si 16 grade. Apoi vremea se va incalzi astfel ca, in cea de-a doua saptamana, vremea va deveni calduroasa, local caniculara la campie, cu medii ale temperaturilor diurne de pana la 34 de grade si a celor nocturne de pana la 18 grade.

O usoara instabilitate atmosferica se va produce mai ales in prima saptamana a intervalului si se va carateriza local si temporar prin averse slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu valori temice diurne apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii iunie, cu maxime in jurul a 24 de grade. Dupa data de 1 iulie, valorile termice vor creste treptat, caracterizand o vreme calduroasa in a doua saptamana, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 30…31 de grade. In prima saptamana, variatiile termice nocturne vor fi

nesemnificative, media regionala a temperaturilor minime fiind de 11…12 grade. In a doua saptamana va exista o usoara crestere a valorilor termice nocturne, pana la medii de 14…15 grade.

Se vor semnala averse, in general slabe cantitativ, indeosebi in intervalul 30 iunie – 3 iulie, dar si in jurul datei de 7 iulie.

DOBROGEA

In prima saptamana a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, in medie regionala, in jurul valorii de 26 de grade si minime de 16…17 grade.

Apoi, vremea se va incalzi, astfel incat temperaturile diurne vor ajunge in medie la 30 de grade, iar cele nocturne la 20 de grade. Averse slabe, cu carater local pot aparea in perioada 2 – 4 iulie.

MOLDOVA

Pana in jurul datei de 4 iulie, valorile termice vor fi apropiate de normalul pentru aceasta perioada a anului, cu maxime ce vor oscila, in medie regionala, intre 25 si 28 de grade si minime intre 13 si 16 grade. Apoi vremea se va incalzi, astfel ca, in cea de-a doua saptamana vremea va deveni calduroasa, izolat caniculara, cu medii regionale ale temperaturilor diurne de pana la 33 de grade si a celor nocturne de pana la 18 grade.

Averse slabe si pe arii restranse pot aparea in intervalul 1 si 3 iulie si in jurul datei de 7 iulie.

OLTENIA

In prima saptamana a intervalului, regimul termic va fi apropiat de cel normal, cu maxime ce se vor situa, in medie regionala, intre 25 si 28 de grade si minime intre 14 si 16 grade. Apoi vremea se va incalzi semnificativ, devenind calduroasa, local caniculara la campie, astfel incat temperaturile diurne vor ajunge in medie la 33…34 de grade, iar cele nocturne vor fi in jurul valorii de 19 grade.

O usoara instabilitate atmosferica se va produce in primele zile ale intervalului si se va carateriza local si temporar prin averse slabe cantitativ, dupa care probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi redusa.

BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime in jurul a 27 de grade. Incepand din 1 iulie vremea se va incalzi, devenind calduroasa, cu medii regionale ale maximelor de 30…33 de grade, caniculara la campie dupa data de 8 iulie, cand vor fi maxime, in medie, in jurul valorii de 34 de grade. Pana in data de 4 iulie, minimele termice vor fi, in medie regionala, de 14…15 grade. Dupa aceasta data acestea vor creste pana la valori medii de 18…19 grade.

Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in primele trei zile ale intervalului si intre 6 si 9 iulie, cand vor fi averse in general slabe cantitativ. In rest, probabilitatea pentru averse va fi redusa.

CRISANA

In primele doua zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, cu maxime in jurul a 26 de grade. Dupa data de 1 iulie, vremea se va incalzi treptat devenind calduroasa spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, cand mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi de 30…32 de grade, iar dupa data de 8 iulie vor fi maxime, in medie regionala, de 33…34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13…14 grade pana in jurul datei de 4 iulie, apoi acestea vor marca o crestere pana la valori de 17…18 grade.

Averse, in general slabe cantitativ, se vor semnala in primele doua zile ale intervalului, precum si in jurul datei de 7 iulie. In celelalte zile, probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi redusa.

MARAMURES

In primele doua zile, maximele termice vor fi apropiate de cele normale specifice perioadei, situandu-se in jurul a 24 de grade. Dupa 1 iulie, valorile termice diurne vor creste treptat caracterizand o vreme calduroasa in a doua saptamana de prognoza, cand mediile regionale ale maximelor se vor situa in jurul a 32 de grade. Pana la inceputul celei de-a doua saptamani vor fi usoare variatii termice nocturne, media regionala a minimelor fiind de 11…12 grade. In a doua saptamana va exista o usoara crestere a valorilor termice nocturne, pana la medii de 15…16 grade.

Vor fi averse, in general slabe cantitativ, in intervalul 29 iunie – 2 iulie si in jurul datei de 7 iulie.

LA MUNTE

In prima saptamana a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime, in medie regionala, intre 15 si 18 grade si minime intre 7 si 10 grade. Apoi vremea se va incalzi, temperaturile diurne vor urca, in medie regionala, pana la 24 de grade, iar minimele se vor situa intre 12 si 14 grade.

Vremea va fi in general instabila in prima saptamana a intervalului, apoi probabilitatea de ploaie va scadea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.