Avocatul Radu Pricop va fi judecat alaturi de Sergiu Lucinschi, fiul unui fost presedinte al Republicii Moldova. Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, a fost interceptat in timp ce il invata pe Sergiu Lucinschi cum sa mascheze banii din santaj

Interceptarile din dosarul lui Radu Pricop scot la iveala cum ginerele lui Traian Basescu ii sugera lui Sergiu Lucinschi sa ascunda banii din santaj pentru a nu fi prins.

„LUCINSCHI SERGIU: Deci eu vin maine. Pe avocatul meu poate il cunosti. Nu stiu daca il cunosti. RADU PRICOP.

HORPOS ALEXANDRU: Nu-l cunosc, nu.

LUCINSCHI SERGIU: Ginerele lui BASESCU. Acum a devenit faimos el. Adica el e principalul, ceilalti nu conteaza. El e om de incredere, ne asezam si facem. El asa mi-a si zis : hai sa ne-ntalnim si sa o punem [neinteligibil]” (…)

PRICOP RADU: Nu, si eu va intreb din nou: pentru, cu ce titlu trebuie sa va dea banii astia daca este asa?!

LUCINSCHI SERGIU: Pai asta, asta dumneavoastra puteti sa ne indreptati si sa ne spuneti.

PRICOP RADU: Pai, de unde sa stiu eu?

LUCINSCHI SERGIU: Uite sunt variantele asa: donatie, uite cumpara partile sociale…

PRICOP RADU: Pai, mie imi cereti…? Mie imi cereti sa…? Haideti sa vedem maine, e cel mai corect. Cred ca discutia…

LUCINSCHI SERGIU: La ce ora?

PRICOP RADU: Discutia degenereaza un pic si nu cred ca ajuta pe absolut nimeni.

LUCINSCHI SERGIU: Ha, ha, ha!

PRICOP RADU: Nu, pai, nu. imi spuneti, ma puneti pe mine sa va explic de ce trebuie sa va dea un om niste bani, e penibil. Asta imi cereti mie. Veniti la avocat sa-i spuneti nu stiu de ce are ala sa-mi dea bani, te rog ajuta-ma, zi-mi tu de ce are societatea…

LUCINSCHI SERGIU: Nu, nu, nu! El stie de ce. Dar numai nu stie cum sa…

PRICOP RADU: Dumneavoastra spuneti-mi mie! Eu!? Eu nu stiu de ce si trebuie sa-mi spuneti dumneavoastra ca sa fac un act. Daca nu-mi puteti spune, n-am ce sa fac. Nu am cum sa va ajut. Asta zic.”

Ginerele lui Traian Basescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie. Avocatul Radu Pricop va fi judecat alaturi de Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova.

Primul termen de judecata in acest proces are loc luni la Curtea de Apel Bucuresti, cand instanta ia in discutie daca mentine controlul judiciar. Cei doi sunt acuzati de santajarea unui om de afaceri cu un dosar penal.

Potrivit procurorilor DNA, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop si procurorul Remus Tudoran i-au cerut 4 milioane de euro omului de afaceri Alexandru Horpos pentru a-l scapa de un dosar penal pe care il avea deschis la DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.