Acasă Stirile zilei Tech Profetiile uimitoare ale lui Bill Gates din 1999! Vezi ce anume s-a...

Profetiile uimitoare ale lui Bill Gates din 1999! Vezi ce anume s-a adeverit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Miliardarul american Bill Gates, co-fondatorul Microsoft a prezis viitorul tehnologiei, iar jurnalistii de la Business Insider prezinta cele 15 predictii pe care le-a facut Gates in 1999.

Iata predictiile lui Bill Gates:

1. Vor fi dezvoltate sisteme automate de comparatie a preturilor, ce le vor permite oamenilor sa gaseasca fara efort cel mai mic pret din multiple site-uri web.

Ce s-a intamplat: Poti apela direct la Google sau la site-urile special create pentru a vedea o comparatie a preturilor produselor.

2. Oamenii vor purta cu ei dispozitive mici care le vor permite sa stea constant in legatura cu alti oameni sau sa faca afaceri indiferent unde se afla. Vor putea sa verifice stirile, sa vada ce zboruri si-au rezervat, sa obtina informatii de pe piata financiara si sa faca si alte lucruri.

Ce s-a intamplat: Smartphone-urile si, mai nou, ceasurile inteligente fac aceste lucruri pentru oameni.

3. Oamenii isi vor putea plati facturile, isi vor verifica conturile bancare si vor comunica cu doctorii pe Internet.

Ce s-a intamplat: Poti face plati pe Internet, iar in ceea ce priveste comunicarea cu doctorii, chiar daca nu este foarte dezvoltata, exista site-uri specializate in acest domeniu.

4. Tehnologia le va oferi oamenilor un „ajutor personal” care le va conecta toate gadgeturile intr-un mod inteligent si le va face viata mai usoara. Spre exemplu, cand mergi la magazin ii vei spune ce mancare vrei sa prepari, iar el iti va furniza lista ingredientelor pe care trebuie sa le cumperi. Va transmite mai departe informatiile catre celelalte gadgeturi, care se vor ajusta automat pentru ceea ce vei face.

Ce s-a intamplat: Google Now incepe sa se indrepte in acea directie. De asemenea, sistemul Nest strange informatii despre rutina ta zilnica si ajusteaza automat temperatura casei.

5. Sistemele de monitorizare video din casa ta vor deveni ceva obisnuit si te vor informa atunci cand cineva te viziteaza si nu esti acasa.

Ce s-a intamplat: Exista numeroase sisteme de supraveghere ce pot oferi aceasta facilitate.

6. Se vor crea site-uri private pentru prietenii tai si familie, permitandu-ti sa discuti cu ei si sa planifici evenimente.

Ce s-a intamplat: Site-uri precum Facebook si Instagram au acaparat piata.

7. Se vor crea programe care vor sti cand esti in vacanta si vor folosi informatiile pentru a-ti propune excursii locale, activitati sau reduceri de preturi.

Ce s-a intamplat: Si in acest sens s-au creat numeroase site-uri.

8. In timp ce urmaresti un eveniment sportiv la televizor, vei putea discuta in direct sau chiar sa participi la diverse concursuri si sa votezi.

Ce s-a intamplat: Numeroase site-uri de social media permit acest lucru, de departe la acest capitol fruntas fiind Twitter.

9. Dispozitivele vor avea publicitate inteligenta, in functie de obiceiurile tale de a cumpara si iti vor afisa reclame potrivite preferintelor tale.

Ce s-a intamplat: Majoritatea reclamelor se bazeaza pe acest serviciu.

10. Transmisiunile televizate vor include linkuri catre site-uri.

Ce s-a intamplat: Aproape fiecare eveniment sportiv in direct are reclame catre diferite site-uri sau catre posturi de pe Twitter.

11. Rezidentii oraselor sau ai tarilor vor avea la dispozitie platforme in care vor putea discuta despre problemele care ii framanta.

Ce s-a intamplat: Majoritatea site-urilor de stiri au sectiuni de comentarii, in timp ce exista si alte forumuri sau platforme de chat.

12. Comunitatile online nu vor fi influentate de locatia ta, ci de interesele tale.

Ce s-a intamplat: Exista numeroase site-uri dedicate doar unor profiluri anume. Multe site-uri de stiri si-au facut platforme speciale de business sau sport.

13. Managerii de proiecte vor putea comunica online, sa prezinte proiectele la care lucreaza si sa primeasca recomandari despre oamenii disponibili care pot indeplini cerintele lor pentru o eventuala angajare.

Ce s-a intamplat: Exista numeroase site-uri de acest gen care le permit recrutorilor sa gaseasca oamenii ideali.

14. Oamenii care isi vor cauta locuri de munca vor putea sa-si gaseasca un job dupa ce-si vor prezenta interesele, nevoile si calitatile.

Ce s-a intamplat: Si in acest caz au fost create o sumedenie de site-uri.

15. Companiile vor putea licita locurile de munca si proiecte, indiferent de domeniul de activitate. Acest lucru va fi benefic pentru ambele parti.

Ce s-a intamplat: Exista numeroase platforme ce le permit oamenilor sa primeasca informatii despre alte afaceri si sa incepa conversatii ce pot duce la proiecte mai mari.

 

sursa> ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos