Acasă Timp liber Spiritualitate Profetia care zguduie crestinismul! O armata de ingeri va cobori din cer!

Profetia care zguduie crestinismul! O armata de ingeri va cobori din cer!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La un muzeu din Ierusalim este expusa o tablita care a fost denumita „Piatra lui Gabriel”. Ea a fost gasita lânga Marea Moarta si a dat nastere multor teorii referitoare la profetia pe care o face. Tablita are o inaltime de un metru, ea fiind gasita langa Marea Moarta acum 16 ani. Tablita are inscriptionate pe ea 87 de randuri care ar data din secolul I inaintea lui Hristos.

Specialistii cred ca textul contine idei religioase care existau in zona respectiva in jurul perioadei in care s-a nascut Iisus Hristos. Tablita este unica, textul fiind scris pe piatra si nu inscriptionat. O asemenea tehnica de scriere nu a mai fost descoperita in regiune. Ea se afla la un muzeu din Ierusalim, expertii sustinand ca aceasta tablita este cea mai importanta descoperire facuta dupa gasirea manuscriselor de la Marea Moarta.

Specialistul Israel Knohl a spus cu cativa ani in urma ca tablita poate revolutiona intelegerea inceputului crestinismului. El sustinea atunci ca textul ar include si conceptul de inviere mesianica ce preceda invierea lui Iisus Hristos. Un rand din acest text ar mentiona si afirmatia „in trei zile vei trai”. Teoria lui a provocat o adevarata furtuna in lumea specialistilor in domeniu.

Chiar si celebrul post National Geographic a realizat un documentar in care a expus teoria lui. Din pacate, scrisul nu poate fi citit in intregime pe aceasta tablita, desi expertii au incercat sa il vizualizeze cu ajutorul tehnologiei avansate.

Multe dintre randurile scrise s-au sters din cauza trecereii timpului. Reprezentantii muzeului in care se gaseste tablita spun ca doar 40 din cele 87 de randuri pot fi citite.

Aceasta inscriptie este cea mai veche care mentioneaza un arhanghel, Gabriel fiind cel mai important. In plus, in el se mentioneaza ca Dumnezeu va veni asupra Ierusalimului cu o armata de ingeri pentru a salva orasul. Acest text a fost gasit de un beduin pe malul Marii Moarte, in estul Iordaniei, in anul 2000, scrie Ziare.com. Misterul care inconjoara placuta nu este inca lamurit, specialistii spunand ca vor mai exista neintelegeri intre ei multi ani de acum inainte.