Acasă Timp liber Spiritualitate Profetia Sfantului Ierarh Varlaam, care a infiintat prima tipografie romaneasca din Moldova!...

Profetia Sfantului Ierarh Varlaam, care a infiintat prima tipografie romaneasca din Moldova! „Sfarsitul va fi aproape cand graiurile se vor amesteca”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Sfantul Ierarh Varlaam, fost mitropolit al Moldovei in vremea domniei lui Vasile Lupu, a facut niste profetii cutremuratoare in timpul sau.

De numele sau se leaga si cateva preziceri, asa cum rezulta dintr-un document dat de Varlaam mitropolitului Macarie, patriarhul Antiohiei, descoperit de Paul de Alep, calator si ortodox sirian si contemporan cu Varlaam, publicat sub titlul „Proorocii despre vremurile din urma si caderea crestineasca a Moldovei”.

“Moldova va fi rupta si impartita dupa bunul gust al puterii de la Rasarit, prin sfaturi marsave si ticaloase. La vremea din urma o hiara rosie cu multe capete va inghiti intreaga Europa crestina, iar oamenii se vor salbatici mai rau ca fiarele”.

Varlaam avertizeaza si ce se va intampla cu specia umana. “Oamenii se vor inrai si vor strica obiceiurile pamantului, inmultindu-se intre ei ca dobitoacele fara nici o nerusinare, lepadand Sfanta Taina crestina a nuntii. Vor defaima obiceiurile crestinesti dedandu-se la tot felul de obiceiuri straine, iar paganii se vor amesteca cu sange crestinesc. Mare urgie va fi atunci”.

“La vremea cea din urma, pamanturile nu-si vor mai da roada lor, padurile vor fi taiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde mosiile fara de rusine, uitand ca stramosii lor le-au pastrat cu sabia”. Mitropolitul Varlaam ii are in atentie si pe cei care prin legi dure, vor lua si pielea de pe om prin impozitele pe care oamenii sunt obligati sa le plateasca. “La vremea de apoi, pe pamanturile Moldovei va domni saracia, jalea, moartea, spaima, frica si omul nu va mai fi stapan in batatura lui. Vor pune domnii pamantului biruri si legi cum n-au mai fost de la intemeierea Moldovei. Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu” in final, Varlaam anunta cand va veni apocalipsa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos