Acasă Stirile zilei Profetia sangelui lui San Genaro prevesteste un 2017 dezastruos! A anticipat inceperea...

Profetia sangelui lui San Genaro prevesteste un 2017 dezastruos! A anticipat inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anul 2017 se anunta a fi unul rau, destinat unor evenimente nefericite, dupa ce miracolul sangelului lui San Gennaro a esuat pentru a treia oara in 600 de ani. Primul esec a prevestit inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Din 1389 si pana in prezent, ceremonia lichefierii sangelui lui San Gennaro (Sfantul Ianuarie) are loc de trei ori pe an: in sambata dinaintea primei duminici din mai (cand a avut loc aducerea mostelor sfantului in Napoli), pe 19 septembrie (ziua martirului si patronului spiritual al orasului Napoli) si pe 16 decembrie, cand are loc comemorarea eruptiei Vezuviului din 1631, data despre care se spune ca sfantul a facut miracolul de a opri lava la portile orasului. Sangele, care este tinut intr-o capsula speciala din sticla, si care este coagulat, se lichefiaza in mod miraculos in timpul slujbei. San Gennaro a fost episcop al orasului Napoli in secolul al treilea, fiind decapitat in timpul persecutiilor la care erau supusi crestinii in timpul imparatului Diocletian. Moastele sale si sangele sunt tinute la catedrala din Napoli, scrie „The Week“.

Sangele nu s-a lichefiat in septembrie 1939, atunci cand a izbucnit Al Doilea Razboi Mondial, in timpul epidemiei de holera din Napoli, din 1973, si in 1980, cand a avut loc un cutremur soldat cu mai multi morti in Italia. Desi miracolul este cunoscut la nivel mondial si acceptat pe plan local nu a facut obiectul recunoasterii oficiale a Bisericii Catolice. „Nu trebuie sa ne gandim la dezastre si calamitati. Suntem oameni cu credinta si trebuie sa continuam sa ne rugam“, a declarat monseniorul Vincenzo De Gregorio, abatele de la Capela Comorii lui San Gennaro. „in doctrinele locale, esecul lichefierii sangelui semnalizeaza venirea razboiului, a foametei, a bolilor si un dezastru“, arata Catholic News Agency, conform Adevarul.

Anul acesta, pe 19 septembrie, sangele s-a lichefiat. Din punct de vedere istoric, sangele sufera schimbari odata cu venirea unui nou Papa. Pe 21 martie 2016, Papa Francisc s-a intalnit cu preotii care vegheaza flaconul cu sange pentru a oferi o binecuvantare. Dupa ce a primit flaconul inapoi de la Papa, cardinalul Crescenzio Sepe a spus: „Se pare ca San Gennaro il iubeste pe Papa pentru ca sangele este lichefiat pe jumatate“. „Se pare ca sfantul ne iubeste putin. Trebuie sa ne rugam mai mult“, a raspuns Papa Francis. Ultima data cand sangele s-a lichefiat in prezenta unui Papa a fost in 1848, atunci cand Pius al IX-le a vizitat catedrala din Napoli. Fenomenul nu a avut loc cand Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat orasul, in octombrie 1979, sau cand Papa Benedict al XVI-lea a venit in octombrie 2007.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos