Acasă Sanatate Produsele chimice de care parintii trebuie sa-si tina departe copiii!

Produsele chimice de care parintii trebuie sa-si tina departe copiii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Produsele chimice din ziua de azi sunt extrem de periculoase, mai ales pentru copii, asadar parintii ar trebuie sa-si fereasca pe cat mai mult posibil pruncii.

Produsele chimice tulbura functionarea normala a unor glande, inclusiv a celor care produc hormonul tiroidian sau testosteronul. Un studiu publicat recent de Universitatea Columbia sustine ca persoanele tinere expuse la doua substante chimice foarte comune, folosite in majoritatea gospodariilor, pot suferi o scadere severa a coeficientului de inteligenta (IQ)

Di-n-butil ftalat (DnBP) este un produs chimic sintetic, gasit in multe produse obisnuite in orice casa: lac de unghii, fixativ pentru par, spray impotriva insectelor, intaritura covoarelor. In plus, oamenii intra in contact cu aceasta substanta prin intermediul produselor alimentare depozitate in containere care contin acest produs chimic toxic.

Di-isobutil ftalat (DiBP) este un aditiv folosit pentru a adauga elasticitate produselor din plastic. E intalnit in produsele cosmetice, cartuse pentru imprimanta, parfumuri, talpile pantofilor, podele, cabluri.
Conform studiului Universitatii Columbia,copiii mamelor care au fost expuse la aceste substante chimice, au, in medie, coeficientul de inteligenta mai scazut cu 6,6-7,6 puncte decat cei ale caror mame au fost expuse doar ocazional la acesti ftalati.

Un alt studiu, din 2014, a stabilit ca exista o legatura directa intre expunerea mamelor la ftalati in timpul sarcinii si prezenta astmului la copii.

Cum ne protejam?

1. Toxicitatea maxima e in produsele noi. Copii care se joaca cu jucarii din plastic vor fi expusi.
2. Evitati incalzirea alimentelor la microunde, in cutii de plastic.
3. Lumanarile parfumate, odorizantele de camera sau produsele reciclabile insemnate cu cifrele 3, 6 si 7 trebuie sa fie evitate.

Sursa: kanald.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos