Acasă Stirile zilei Justitia UPDATE Procurorul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa reținut 24 de ore pentru luare...

UPDATE Procurorul vrăjitoarelor Melisa şi Vanessa reținut 24 de ore pentru luare de mită

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii anticorupţie susţin că Maximilian Bălăşescu ar fi cerut 300.000 de euro mită. La solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz de reţinere pe numele procurorului Max Bălăşescu, delegat la Parchetul Ilfov de la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

„În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe destul de grave. În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală”, se arată într-un comunicat emis de DNA.

Specificăm că procurorul Maximilian Bălăşescu a fost luni surprins în flagrant după ce a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro. DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

Update: Bălășescu reținut 24 de ore

”În cursul lunii ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion, în calitatea sa de procuror, a pretins de la un denunţător, prin intermediari, suma de 300.000 euro, în două tranşe, pentru ca în schimb să dispună ridicarea măsurărilor asiguratorii luate faţă de denunţător, într-un dosar în care acesta era cercetat, alături de  alte persoane, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe destul de grave.  În schimbul banilor, procurorul Bălăşescu Maximilian Ion urma să dispună, cu privire la acelaşi denunţător, disjungerea cauzei şi formarea unui dosar separat în care ulterior să adopte o soluţie de scoatere de sub urmărire penală.
La data de 31 ianuarie 2012, inculpatul Bălăşescu Maximilian Ion a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 90.000 lei şi 80.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Având în vedere calitatea de magistrat a inculpatului Bălăşescu Maximilian Ion, la data de 1 februarie 2012, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Inculpatului Bălăşescu Maximilian Ion i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte două persoane, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al DNA, remis către mass media.