Acasă Stirile zilei Justitia Procurorul general al României a dispus control operativ la DIICOT în cazul...

Procurorul general al României a dispus control operativ la DIICOT în cazul Boldea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorul general al României Codruţa Kovesi a dispus un control privind stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cazul Boldea.

„Obiectivul controlului dispus are în vedere stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a monitorizării inculpatului Boldea Mihail pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 – aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare în lipsă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Documentul mai menţionează că este vorba despre un „control operativ, prin procuror anume desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică”.

Potrivit comunicatului, rezultatul verificărilor va fi adus la cunoştinţa opiniei publice.Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

DIICOT a avut primele informaţii privind plecarea din România a lui Mihail Boldea, miercuri, în jurul orelor 15.00, deputatul ieşind din ţară prin vama Giurgiu, cu destinaţia Tucia, de unde, în 18 martie, a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută deocamdată. Camera Deputaţilor a aprobat în 20 martie ridicarea imunităţii lui Mihail Boldea. Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, joi, că anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, că autorităţile române au stabilit oarecum traseul pe care acesta l-a urmat. De asemenea, Kovesi a declarat că n-ar arunca pe umerii procurorului responsabilitatea plecării lui Mihail Boldea, neputând spune că a greşit din moment ce legea în vigoare nu-i permite să ia anumite măsuri, precizând că deputatul avea dreptul să părăsească ţara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională.