Acasă Sanatate Probleme cu DURERILE DE CAP? Mare grija la BOALA ASCUNSA de MIGRENE!

Probleme cu DURERILE DE CAP? Mare grija la BOALA ASCUNSA de MIGRENE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Te doare des capul si nu afli cauza? Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele de varsta medie care sufera des de astfel de dureri de cap prezinta un risc foarte ridicat de a suferi de boala Parkinson.

Migrenele-aura sunt cele care indica boala. Acestea se manifesta prin episoade de dureri puternice de cap insotite de licariri de lumina in campul vizual.

Concluzia apartine oamenilor de stiinţa de la Universitatea din Bethesda, Maryland, SUA, al caror studiu a examinat 5.620 de persoane cu varsta cuprinsa intre 33 si 65 de ani, pe o perioada de 25 de ani.

La inceputul cercetarii, 3.924 nu aveau dureri de cap, 1.028 aveau dureri de cap fara simptome de migrena, 238 aveau migrene fara aura, iar 430 aveau migrene cu aura.

S-a constatat ca 2,4% dintre participantii la studiu si care aveau migrene cu aura au si Parkinson si ca doar 1,1% dintre cei care nu sufereau de astfel de dureri de cap aveau si temuta boala.

Oamenii cu migrene cu aura au avut o probabilitate mai mare de 3,6% de a avea cel puţin patru din cele sase simptome ale bolii Parkinson, in timp ce voluntarii care aveau migrene fara aura au avut un risc de 2,3% de a avea aceste semne ale bolii.

Cercetatorii au observat ca multe dintre femeile care aveau migrene cu aura aveau in familie cazuri de Parkinson.

Sursa: observator.tv