Acasă Timp liber Cultura Probabil cea mai reusita CARICATURA romaneasca despre Charlie Hebdo

Probabil cea mai reusita CARICATURA romaneasca despre Charlie Hebdo

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Numeroase ziare din lumea intreaga au reprodus prima pagina din noul numar al publicatiei “Charlie Hebdo”, reprezentandu-l din nou pe profetul Mahomed, cu ochii in lacrimi si tinand o pancarta cu mesajul “Je suis Charlie”.

De asemenea, foarte multi desenatori si caricaturisti din lumea intreaga si-au exprimat solidaritatea fata de confratii lor din Franta prin intermediul desenelor. Printre ei, graficianul Radu Oltean, care a postat pe Facebook desenul de mai jos, alaturi de textul: “Parerea mea…Am tot sperat ca ma insel, ca mi se pare…Se pare ca nu ma insel”. Nascut la Bucuresti, pe 7 iulie 1970, Radu Oltean a colaborat vreme de mai multi ani cu revista “National Geographic” si a fost invitat de onoare la cea de-a 23-editie a Salonului International al Benzii Desenate din Romania (2013).

Tirajul primului numar al revistei satirice “Charlie Hebdo” de dupa atentatul care i-a decimat redactia saptamana trecuta a fost suplimentat de la 3 milioane la 5 milioane de exemplare, pentru a face fata unei cereri exceptionale in Franta.

Sursa: PaginadePolitica.ro