Acasă World Privitul prelung in ochii altei persoane poate influenta sentimentele persoanelor implicate!

Privitul prelung in ochii altei persoane poate influenta sentimentele persoanelor implicate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au aratat ca privitul prelung in ochii altei persoane poate duce chiar la o casnicie sau la redescoperirea partenerului de viata.

Acum mai bine de 20 de ani, psihologul Arthur Aron a condus un experiment in urma caruia a concluzionat ca privitul direct in ochii cuiva influenteaza sentimentele persoanelor implicate. In zilele noastre, o scriitoare a fost preocupata de acest fenomen si a decis sa duca experimentul mai departe. Mandy Len Catron a auzit si ea martora de efectele uimitoare pe care le poate avea privitul in ochi, scrie Gandul.

„Un barbat si o femeie intra in laborator pe usi diferite. Ei stau fata in fata si raspund la o serie de intrebari personale. Apoi se uita unul in ochii celuilalt timp de patru minute. Cel mai interesant detaliu… Sase luni mai tarziu, cei doi participanti s-au casatorit. Si i-au invitat la nunta pe cei care lucrau in laborator”, a scris Mandy Len Catron.

 

Chiaro scriitoare a testat acest experiment cu barbatul de care se indragostise, pentru a incerca sa infirme rezultatul obtinut de actiunile lui Arthur Aron. In final, insa, nu a reusit, intrucat cei doi s-au privit in ochi timp de patru minute, pe un pod, la miezul noptii si au ajuns, intr-un final, sa aiba o relatie.

Inspirat de aceasta poveste, un utilizator de Youtube a recrutat sase perechi (cupluri casatorite, persoane aflate intr-o relatie de putin timp, dar si necunoscuti) pentru a-i supune experimentului. „Cand ma uit la tine de foarte aproape, imi dau seama cat de mult am nevoie de tine si ce insemni pentru mine, deoarece acesta e adevarul”, i-a spus un barbat sotiei sale cu care este casatorit de 55 de ani.

Un studiu japonez a incercat sa explice modul in care un aparent banal contact vizual poate crea acest tip atat de profund de intimitate. Cercetarea publicata in ziarul Neuroimage a venit cu o explicatie din punct de vedere medical, aratand ca privitul in ochi sincronizeaza activitatea creierului intre cei doi oameni implicati. Acest ritm comun duce la interrelationarea oamenilor si la construirea unui „singur sistem conectat” care se poate concretiza chiar intr-o iubire la prima vedere.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos