Oamenii cu varste cuprinse intre 65 si 79 de ani se declara cei mai fericiti, releva un studiu prezentat de Oficiul pentru Statistici din Marea Britanie (ONS), insa expertii Financial Times noteaza ca situatia poate varia de la generatie la generatie.

Stari de melancolie au fost inregistrate la persoane cu varste cuprinse intre 45 si 59 de ani, arata studiul realizat de specialistii Oficiului National pentru Statistici (ONS) din Marea Britanie. „Dar, dupa pensionare, lucrurile par sa se stabilizeze. Cea mai fericita grupa de varsta este cea a persoanelor care au intre 65 si 79 de ani”, precizeaza studiul, potrivit Mediafax.

Potrivit studiului, oamenii care au in grija copii si batrani in acelasi timp sunt expusi unui stres foarte mare. De asemenea, viata profesionala genereaza presiuni foarte mari si oboseala. Economistii care au studiat fericirea sunt de acord ca tinerii si batranii sunt mult mai satisfacuti de vietile lor decat adultii de varsta medie, explicand ca aceasta situatie este intalnita in multe tari, cu mici variatii, noteaza Financial Times, amintind, de asemenea, ca cei mai multi oameni devin mai fericiti pe masura ce le cresc veniturile.

„Oamenii care au locuri de munca sunt mai fericiti decat somerii. Si, ca o lovitura data celor care cred in solidaritatea interumana, se pare ca a avea mai multi bani comparativ cu ceilalti contribuie la inveselirea oamenilor”, explica FT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.