Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu! Ce-i transmitea printesa Lia lui Dan Andronic

Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sambata plasarea un arest la domiciliu a printului Paul, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Printul Paul este acuzat de procurorii DNA de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, si a fost prezentat sambata Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, care a fost respinsa de magistrati.

Decizia nu este definitiva, procurorii putand face contestatie.

La iesirea de la instanta, printul Paul a afirmat ca va pleca direct la Bucuresti. El a precizat ca in continuare se considera nevinovat si ca se simte putin mai relaxat dupa decizia Curtii de Apel Brasov.

Avocatul acestuia a sustinut ca nu a facut contestatie la decizia de sambata a Curtii de Apel Brasov.

Directia Nationala Anticoruptie a informat vineri ca procurorii au dispus retinerea printului Paul si luarea masurii controlului judiciar fata de presedintele Academiei de stiinte Agricole din Romania, Gheorghe Sin, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Interceptari DNA: Ce vorbea printesa Lia cu Dan Andronic

Printesa Lia i-a vorbit jurnalistului Dan Andronic despre necesitatea gasirii unui „om potrivit” pentru a avea succes in demersurile de recuperare a bunurilor revendicate, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer sambata arestarea preventiva a printului Paul in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Click pe aceeasi tema:  Cum isi tinea Hrebenciuc banii in conturi secrete la banca elevtiana HSBC

Afirmatia este facuta intr-o convorbire pe care cei doi au avut-o in anul 2011, ceea ce, potrivit procurorilor, demonstreaza ca discutiile intre cumparatorul de influenta si ceilalti membri ai grupului infractional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truica, ci si direct:

„doamna: Buna dimineata! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi sa-ti dau originalele si sa vorbim despre… sau tu stii cel mai bine ce sa faci pentru a gasi pe cineva despre care a zis partenerul ca avem nevoie imediat.

Andronic: Azi… de la 12,00 am o multime de intalniri, dar… i le poti da lui Marius… Marius…

doamna: Este atat de important! Este atat sa important sa ajungem la omul potrivit si sa…

Andronic: Sa-mi trimiti lucrurile…

doamna: Prefer sa ti le dau tie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut sa vezi originalele si atunci ti le dau.

Andronic: Da… Ok.

doamna: si vreau sa stiu ca incepi sa te ocupi sa il gasesti pe acest tip si noi putem sa ajutam ca sa-l pregatim!

Andronic: Ok, dar nu pot sa-ti dau raspunsul azi in legatura cu toate aspectele. Mai intai, trebuie sa vad si apoi sa incerc sa gasesc tipul”.

Click pe aceeasi tema:  Traian Basescu: Cred in varianta justitiei, nu a fratelui meu!

Tot in anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de printul Paul: „Am vorbit cu Robert. Va avea loc o intalnire cu partenerul maine. Poti sa vii sau pot sa te vad inainte sa plecam”.

Potrivit procurorilor, atragerea lui Andronic in grupul infractional a fost decisa de Remus Truica pentru a-l convinge pe printul Paul ca recuperarea bunurilor revendicate ar putea fi facilitata de presiunile exercitate prin mass-media, dar si de relatiile la nivel inalt pe care le avea jurnalistul.

„Pentru ca imaginea publica conteaza foarte mult pentru print, membrii grupului, in special inculpatul Remus Truica, intuind o cale pentru a obtine mai mult de la inculpatul Paul Al Romaniei, in anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a primului ministru. A fost folosit in cadrul grupului pentru a-i da printului Paul convingerea ca reusita demersului se va datora si presiunii media exercitata prin intermediul publicatiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la intarirea convingerii printului Paul in influenta reala a grupului la nivel politic cel mai inalt in statul roman, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate”, se arata in referatul citat de Agerpres.

spre