Acasă Stirile zilei Justitia Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu! Ce-i transmitea printesa...

Printul Paul a fost plasat in arest la domiciliu! Ce-i transmitea printesa Lia lui Dan Andronic

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Magistratii Curtii de Apel Brasov au decis sambata plasarea un arest la domiciliu a printului Paul, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Printul Paul este acuzat de procurorii DNA de cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinte deosebit de grave, si a fost prezentat sambata Curtii de Apel Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, care a fost respinsa de magistrati.

Decizia nu este definitiva, procurorii putand face contestatie.

La iesirea de la instanta, printul Paul a afirmat ca va pleca direct la Bucuresti. El a precizat ca in continuare se considera nevinovat si ca se simte putin mai relaxat dupa decizia Curtii de Apel Brasov.

Avocatul acestuia a sustinut ca nu a facut contestatie la decizia de sambata a Curtii de Apel Brasov.

Directia Nationala Anticoruptie a informat vineri ca procurorii au dispus retinerea printului Paul si luarea masurii controlului judiciar fata de presedintele Academiei de stiinte Agricole din Romania, Gheorghe Sin, in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Interceptari DNA: Ce vorbea printesa Lia cu Dan Andronic

Printesa Lia i-a vorbit jurnalistului Dan Andronic despre necesitatea gasirii unui „om potrivit” pentru a avea succes in demersurile de recuperare a bunurilor revendicate, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer sambata arestarea preventiva a printului Paul in dosarul privind retrocedarea nelegala a Fermei Baneasa.

Afirmatia este facuta intr-o convorbire pe care cei doi au avut-o in anul 2011, ceea ce, potrivit procurorilor, demonstreaza ca discutiile intre cumparatorul de influenta si ceilalti membri ai grupului infractional nu s-au purtat doar prin intermediul lui Remus Truica, ci si direct:

„doamna: Buna dimineata! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi sa-ti dau originalele si sa vorbim despre… sau tu stii cel mai bine ce sa faci pentru a gasi pe cineva despre care a zis partenerul ca avem nevoie imediat.

Andronic: Azi… de la 12,00 am o multime de intalniri, dar… i le poti da lui Marius… Marius…

doamna: Este atat de important! Este atat sa important sa ajungem la omul potrivit si sa…

Andronic: Sa-mi trimiti lucrurile…

doamna: Prefer sa ti le dau tie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut sa vezi originalele si atunci ti le dau.

Andronic: Da… Ok.

doamna: si vreau sa stiu ca incepi sa te ocupi sa il gasesti pe acest tip si noi putem sa ajutam ca sa-l pregatim!

Andronic: Ok, dar nu pot sa-ti dau raspunsul azi in legatura cu toate aspectele. Mai intai, trebuie sa vad si apoi sa incerc sa gasesc tipul”.

Tot in anul 2011, anchetatorii au interceptat un mesaj transmis lui Dan Andronic de printul Paul: „Am vorbit cu Robert. Va avea loc o intalnire cu partenerul maine. Poti sa vii sau pot sa te vad inainte sa plecam”.

Potrivit procurorilor, atragerea lui Andronic in grupul infractional a fost decisa de Remus Truica pentru a-l convinge pe printul Paul ca recuperarea bunurilor revendicate ar putea fi facilitata de presiunile exercitate prin mass-media, dar si de relatiile la nivel inalt pe care le avea jurnalistul.

„Pentru ca imaginea publica conteaza foarte mult pentru print, membrii grupului, in special inculpatul Remus Truica, intuind o cale pentru a obtine mai mult de la inculpatul Paul Al Romaniei, in anul 2007 i-a fost prezentat acestuia inculpatul Andronic Dan, ca o persoana influenta in lumea media, dar si in lumea politica, fiind consultant responsabil de campania electorala a primului ministru. A fost folosit in cadrul grupului pentru a-i da printului Paul convingerea ca reusita demersului se va datora si presiunii media exercitata prin intermediul publicatiilor coordonate de acesta. De asemenea, a contribuit la intarirea convingerii printului Paul in influenta reala a grupului la nivel politic cel mai inalt in statul roman, prietenia lui Andronic cu primul ministru fiind de notorietate”, se arata in referatul citat de Agerpres.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos