Acasă Stirile zilei Principalul post de propaganda copiaza modelul OTV pentru audienta: „Ma felicit ca...

Principalul post de propaganda copiaza modelul OTV pentru audienta: „Ma felicit ca am demisionat la timp de la jegul asta de televiziune”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romaia TV, post de propaganda al PSD, a afisat pe ecran un mesaj din care se intelegea ca ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a prabusit cu elicopterul. Un titlu inselator, menit sa creasca audienta postului.

„Urmeaza. S-a prabusit cu elicopterul, imagini de la tragedie”, a afisat mare RTVpe ecran, duminica seara, sub fotografia ministrului de Interne, Marcel Vela. Insa nu este vorba de vreun accident care a avut loc astazi, in ziua de Paste, ci in urma cu 13 ani, in 2007. In al doilea rand, nu a fost vorba despre nicio tragedie, pentru ca nu a murit nimeni atunci.

„Imaginati-va ca sunteti ruda cu Vela si, mna, nu l-ati mai vazut sau auzit demult, pentru ca e ministru si nu poate raspunde oricand. Si vedeti mizeria asta de la infectia de post Romania TV. Ma felicit ca am demisionat la timp de la jegul asta de televiziune. Fmm de gioarse. Accidentul a avut loc in 2007”, a comentat pe Facebook jurnalistul Sebastian Oancea.

In 2014, Express de Banat relatat cum a avut loc accidentul in care a fost implicat Marcel Vela.

In data de 2 decembrie 2007, Marcel Vela impreuna cu pilotul Petre Mot si alti doi barbati, Horatiu Buna si Dan Paici, au hotarat sa plece cu elicopterul pana la partia lui Romeo Dunca de pe Muntele Mic, acesta din urma urmand sa ajunga acolo pe snowmobil. Desi pilotul a fost avertizat de catre omul de afaceri Romeo Dunca, proprietarul elicopterului, sa nu depaseasca altitudinea de 1800 de metri, fiind patru pasageri cu rezervolul incarcat, Petre Mot a hotarat sa aleaga ruta mai rapida spre partie si a trecut peste un varf de munte, atingand in zbor 2200 de metri.

Din cauza altitudinii, imediat dupa trecerea de varf, elicopterul s-a inclinat spre dreapta, pe partea pe care se afla primarul Caransebesului (Marcel Vela), iar pilotul nu a mai reusit sa il redreseze.

„Vedeam doar cum se apropie un munte de zapada spre mine si atunci mi-am amintit ca avem rezervorul plin. In momentul impactului, elicopterul a inceput sa se invarteasca prin zapada si tin minte ca vedeam ba albastrul cerului, ba albul de la zapada”, povesteste Marcel Vela. Elicopterul s-a oprit cu partea din dreapta scufundata in zapada. Pilotul Petre Mot a spart geamul sau si a fugit spre motor ca sa impiedice o explozie. „M-a apucat un atac de panica si nu mai reuseam sa imi desfac centura. Parca asteptam sa explodeze elicopterul, dar incercam din rasputeri sa ma salvez. Intr-un final, am reusit sa ma desfac si m-am aruncat pe geamul spart al elicopterului si am luat-o la fuga prin zapada cat mai departe de el. Apoi mi-am amintit ca mai sunt doua persoane inauntru si m-am dus sa le ajut sa iasa. Am crezut ca pilotul a fugit, insa l-am vazut pe Mot pe jumatate in motorul elicopterului, incercand sa scoata toate cablurile”, a relatat Vela, transmite Aktual24.