Milionarul Dennis Tito va deveni primul turist spatial, planificand o excursie catre Marte, ce ar urma sa aiba loc in 2018.

Echipajul unei capsule, un barbat si o femeie, ar urma sa survoleze Planeta Rosie la 160 de kilometri altitudine. Daca totul va decurge conform planului, misiunea va dura in total 501 zile.

Primul turist spatial din lume, Dennis Tito, planifica o excursie catre Marte. Misiunea, la care vor lua parte un barbat si o femeie, va incepe in ianuarie 2018 si va dura aproape un an si jumatate. Barbatul a inceput conferinta de presa prin a spune ca survolarea Planetei Rosii este o misiune usoara.

„Zburam la circa 160 de kilometri de Marte. Adica, asta inseamna practic ca suntem acolo. Este foarte simplu, pleci, treci pe langa, folosesti schimbarea gravitationala a Marte si te intorci pe Pamant, ca un bumerang, nu ai nevoie de manevre de propulsie. Este foarte simplu”, a declarat milionarul care are o pasiune pentru turismul spatial.

Tito a ales data de 5 ianuarie 2018 pentru lansarea misiunii, care va dura 500 de zile. Capsula va include un spatiu de locuit de 17 metri cubi, cu zona de dormit foarte bine izolata, ce va putea apara echipajul de eventuale furtuni solare.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.