Primul tronson din autostrada Timisoara-Lugoj, in lungime de 9,5 kilometri, a fost deschis circulatiei.

Tronsonul de autostrada de 9,5 kilometri, deschis circulatiei marti, face legatura intre municipiul Timisoara si localitatea Remetea Mare. Practic, noul tronson de autostrada va face legatura intre DN 6 Timisoara-Lugoj si Autostrada AradTimisoara, iar o parte din masinile care vin dinspre Lugoj nu vor mai fi nevoite sa intre in municipiul Timisoara.

Niciun reprezentant al Guvernului nu a participat, marti, la deschiderea circulatiei pe primul tronson de autostrada dintre Timisoara si Lugoj, la eveniment fiind prezenti reprezentanti ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, ai constructorilor autostrazii si un echipaj de Politie Rutiera.

„Din cunostintele noastre este primul tronson de autostrada finalizat inainte de termenul contractual. Ar fi trebuit sa fie finalizat in 18 luni, dar s-a finalizat in 12 luni. Autostrada este predata la cheie, nu are restrictii de viteza, se circula cu 130 de kilometri pe ora. De saptamana viitoare, DRDP va prelua baza autostrazii, iar peste doua saptamani, dupa ce se va finaliza licitatia de intretinere, vor fi deschise si spatiile de refugiu”, a declarat Ioan Ambrus, directorul DRDP Timisoara.

Potrivit directorului DRDP Timisoara, garantia lucrarilor este de patru ani, iar dosarele pentru tronsonul al doilea din aceasta autostrada, de 26,5 kilometri, se afla in evaluare la CNADNR.

Tronsonul de 9,5 kilometri din Autostrada Timisoara-Lugoj a fost finalizat cu circa sase luni inainte de termenul fixat pentru aprilie 2013.

Lucrarile de constructie pentru acest tronson au fost executate de asocierea SC Spedition UMB SRLSC Tehnostrade SRLCarena SpA Impresa di Construzioni.

Valoarea primului tronson al Autostrazii Timisoara-Lugoj este de 210.396.462, 74 lei (fara TVA), din care contributia Uniunii Europene este de 178.814.043,33 lei, iar contributia Guvernului Romaniei este de 31.555.419,41 lei.

Pe tronsonul de 9,5 kilometri de autostrada s-au construit patru poduri si sase pasaje, dar si un nod rutier.

Lucrarile la acest prim tronson au inceput in octombrie 2011.

Autostrada Timisoara-Lugoj are o lungime totala de peste 35 de kilometri, iar valoarea totala a proiectului este de 1.421.992.279 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.