Primul pacient roman confirmat cu coronavirus, adus la „Matei Bals”. Adrian Streinu Cercel: „Din acest moment orice este posibil”

340

Din acest moment, orice este posibil in legatura cu extinderea coronavirusului in Romania, spune doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Bals, citat de Digi24.

Acesta a explicat, in direct la Digi24, cum sunt camerele pregatite pentru primii bolnavi. „Este vorba de doua camere special amenajate care beneficiaza de dusuri chimice si care contin cate un pat in momentul de fata si pot fi extinse la doua paturi si o zona de laborator unde se lucreaza probele acestor pacienti.

Sistemul e nu intra nimic, nu iese nimic.

Tratamentul este patogenic, si respectiv simptomatic daca apar simptome. Daca persoana e asimptomatica s-ar putea sa nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Patogenic e un tratament in care folosim medicamente care se interpun pe modalitatile de aparitie a unor posibile determinari sistemice.

80% dintre persoanele care dezvolta infectii virale in general si cu acest virus sunt persoane asimptomatice. in aceasta perioada, virusul se multiplica si poate fi prezent in teste. E motivul pentru care facem aceste teste”.

Reporter: Este posibil sa mai avem si un al doilea caz?

Adrian Streinu-Cercel: „Din acest moment orice este posibil”.

Romania are incepand de miercuri seara un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sanatații, si secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgența, au anunțat ca in casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane in varsta – toate fiind testate si cu rezultat negativ.

!-- Composite Start -->
Loading...
<