Acasă Stirile zilei Stiinta Primul MESAJ TELEPATIC a fost transmis cu succes la 6,500 km de...

Primul MESAJ TELEPATIC a fost transmis cu succes la 6,500 km de specialistii de la HARVARD! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specialistii de la Harvard au reusit sa transmita cu succes un mesaj telepatic intre doua persoane, la o distanta de peste 6,500 de km.

In experiment au fost implicati doi subiecti, unul la Mumbai, in India, celalalt la Paris, fiecare dintre ei fiind conectat la internet prin intermediul unui headset wireless, un prototip numit „interfata non-invaziva creier la creier”.

Subiectul aflat la Mumbai s-a concentrat asupra unui mesaj de salut – „Ciao!”, pe care cel aflat in Franta, afirma cercetatorii, l-a receptionat cu succes.

Oamenii de stiinta spun ca pentru subiectul care a receptionat mesajul acesta nu a fost inteligibil, nu l-a inteles ca atare, dar ca aparatele de monitorizare au inregistrat activitatea sa cerebrala, exact in momentul in care la Mumbai subiectul localizat acolo a gandit mesajul.

Experimentul a fost organizat de o echipa de cercetatori care a cuprins neurologi si fizicieni de la Harvard University.

„Am cautat sa gasim calea prin care activitatea cerebrala a unei persoane poate fi transmisa alteia. Acest experiment a demonstrat ca ipotezele despre comunicarea telepatica intre oameni s-au indeplinit. Nu este nimic magic, este o tehnologie in care creierul omului interactioneaza cu alte elemente intr-un sistem electromagnetic”,a declarat Giolio Ruffini, fizician si co-autor al cercetarii.

Sursa: jurnalul.ro