Acasă Multimedia Fotogalerie Metoda care ar functiona cel mai bine pentru protejarea padurilor din Romania!...

Metoda care ar functiona cel mai bine pentru protejarea padurilor din Romania! Vezi ce li s-a intamplat acestor taietori ilegali de lemne!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un trib indian din Brazilia i-a prins pe mai multi taietori de lemne ilegali, din Amazon, si le-au aplicat o lectie. I-au legat, i-au dezbracat si i-au batut cu bastoanele, potrivit ibtimes.co.uk. Asta ar trebuie sa pateasca si taietorii de lemne ilegali din Romania?

Razboinici Ka’apor stateau de paza in jungla, protejandu-si teritoriul si traiul, cand au fost informati ca, nu departe, se afla o echipa de taietori de lemne, cu masini si fierastraie electrice, care taie dintr-o zona protejata. Razboinicii au organizat o expeditie in jungla, pentru a-i cauta si expulza intrusii de pe teritoriul Alto Turiacu indian.

Pentru a demonstra legitimitatea actiunii lor, razboinicii au obtinut ajutorul fotografului Lunae Parracho, care a documentat si oferit dovezi privind modul in care s-a actionat. Potrivit lui Parracho, a fost onorat sa participe, mai ales ca, in alte ocazii, indienii au fost acuzati de fapte pe care nu le-au facut si le-a fost imposibil sa se apere.

Satui de lipsa de asistenta guvernamentala, in conformitate cu volumul exploatarii lemnului din jungla lor, oamenii Ka’apor, care, impreuna cu alte patru triburi sunt locuitorii de drept si ingrijitorii legali ai teritoriului, si-au trimis razboinicii la actiune. Astfel, in mana lor au cazut mai multe echipe de taietori, care au fost luati ca din oala. Acestia au fost batuti mar si dezbracati, apoi fotografiati si dati exemplu lumii intregi.

„Bravo! felicitari, aparati-va pamanturile, mostenirea! Tot respectul pentru acesti oameni”, par a spune toti internautii, la unison. Insa, partea proasta, noteaza un cititor, este ca, acesti taietori de lemne se vor intoarce. De data asta, cu arme.

Anul trecut, guvernul brazilian a declarat ca distrugerea anuala a junglei amazoniene a crescut cu 28 la suta, dupa patru ani la rand de declin.

Jungla amazoniana este considerat unul dintre mecanismele naturale de aparare impotriva incalzirii globale, datorita capacitatii sale de a absorbi cantitati uriase de dioxid de carbon. Jungla amazoniana anuleaza aproximativ 75 la suta din emisiile de dioxid de carbon din Brazilia.

12.

Mai multi TAIETORI DE LEMNE au fost prinsi de un TRIB INDIAN!1

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos