Acasă Cultura Cinemagia Primul film romanesc in format 3D

Primul film romanesc in format 3D

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primul film romanesc in format 3D stereografic a intrat in productie. „Dopul scuza mijloacele” este scris si regizat de Mihai Ionescu si produs de GEF Art Film in studiourile Castel Film.

„Acest scurt metraj isi propune sa fie primul dintr-o fantezie vizual-cinematografica in trei parti. Daca vom reusi sa gasim sursele de finantare, vom avea peste un an, un an si jumatate primul film romanesc de lung metraj in format 3D”

a declarat producatorul delegat Alexandru Spataru.

Intrebati la cat ar putea sa se ridice bugetul proiectului, reprezentantii GEF Art Film au spus ca pentru extensia la lungimea de lung metraj nu au definitivat inca scenariile pentru celelalte 2 sau 3 parti.

„De aceea nu putem sa avansam o dimensiune a bugetului, dar acesta este cu peste 30% mai mare decat o productie obisnuita 2D”

au adaugat acestia.

In ceea ce priveste sursele de finatare, acestia tintesc co-productii cu case de filme din Europa.

„Dopul scuza mijloacele” este titlul primei parti, cu o durata de aproximativ 30 de minute si este realizat cu ajutorul Centrului National al Cinematografiei (CNC). Scenariul este bazat pe o idee de Cip Iesean, si a castigat concursul de selectie din cea de-a doua sesiune CNC a anului 2010.

Potrivit regizorului Mihai Ionescu:

„Este vorba despre un film experiment bazat pe o intamplare tragi-comica, tratata in cheie suprarealista. Din punct de vedere vizual, filmul se situeaza la polul opus stilului minimalist cu care ne-am obisnuit”.

Filmul este o satira a unei societati neputincioase, invalida, infirma, incapabila sa-si poarte de grija din cauza unui sistem fara proceduri, dupa cum il caracterizeaza oficialii din productie.

Printre cei peste 30 de actori pe care ii cuprinde distributia filmului se numara: Alexandru Bindea, Mihai Gruia Sandu, George Ivascu, Ruxandra Enescu, Monica Davidescu, Irina Movila, Dragos Stemate, Ovidiu Cunbcea, Gavril Patru, Vitalie Bantas, Alexandru Georgescu etc.

GEF ART FILM este casa de productie cinematografica ce a gestionat filmele „Uriasul” si „Despre alte mame” ale regizorului Mihai Ionescu, ultimul titlu fiind distins cu Premiul Special al Festivalului International de Film de la Moscova.