Primul film color din istoria omenirii, al unui fotograf britanic, a fost prezentat publicului in premiera, desi are peste 100 de ani vechime, pelicula este de o valoare incontestabila.

Prima pelicula color din istoria omenirii a fost realizata de fotograful englez Edward Turner. Acesta a gasit o metoda relativ simpla de a compune imagini color cu ajutorul unor filtre de culoare rosie, albastra si verde pe negative alb-negru, pentru a da impresia de culoare, relateaza CNN.

Imaginile color dateaza din anul 1902 si au fost realizate de fotograful britanic cu 30 de ani inaintea aparitiei filmului color in cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii sai, traficul din Londra din aceea vreme si animalul sau de companie, un papagal. Filmul lui Turner a fost donat Muzeului de Stiinta din Marea Britanie in 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului.

Desi Edward Turner a incercat sa lege imaginile astfel incat sa obtina un film fluid nu a reusit, capturile video iesind intotdeauna incetosate. Turner nu a apucat sa isi vada munca completa deoarece a murit la un an dupa filmari.

Cercetatorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.