Acasă Stirile zilei Justitia Primarul din Rm. Valcea, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu...

Primarul din Rm. Valcea, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Municipiului Ramnicu Valcea, Emilian Francu, a fost miercuri condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, a decis Curtea de Apel Bucuresti, potrivit Agerpres.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata primarul suspendat al municipiului Ramnicu Valcea, acuzandu-l de luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea bani de la administratorul unei firme, arhitectul bucurestean Sorin Dragos Popescu.

Potrivit rechizitoriul trimis instantei, la inceputul anului 2013, Primaria Ramnicu Valcea a incredintat unei firme de arhitectura un proiect cu denumirea „Reorganizarea si amenajarea spatiului public central din municipiul Ramnicu Valcea”, avand ca obiect amenajarea unei piete publice, a unei parcari subterane si a unui pasaj pietonal. Costul serviciilor de proiectare a fost stabilit la aproximativ 200.000 de euro.

Primarul din Ramnicu Valcea a fost denuntat de administratorul firmei de arhitectura, dupa ce Francu i-ar fi cerut 20.000 de euro, respectiv 10 la suta din suma de 200.000 de euro atribuita pentru contractul de prestari de servicii. Francu ar fi conditionat semnarea actelor privind incheierea, derularea si executarea contractului de prestari servicii de acordarea sumei de 20.000 de euro, au notat procurorii in rechizitoriu.

Dupa finalizarea lucrarilor mentionate in contractul de prestari servicii si dupa plata unei prime transe din banii datorati de Primaria Ramnicu Valcea, in 22 aprilie, Emilian Francu i-ar fi cerut administratorului firmei sa ii dea, printr-un intermediar, 50.000 de lei. De aceasta data, Francu ar fi conditionat semnarea documentele pentru cea de-a doua transa care trebuia acordata firmei pentru serviciile al caror beneficiar era Primaria Ramnicu Valcea de acordarea acestei sume, au mai aratat procurorii.

Mai mult, Francu i-ar fi cerut administratorului firmei 40.000 de lei, dupa plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor, iar pentru a ascunde provenienta banilor, ar fi propus incheierea unui contract de sponsorizare.

In 25 aprilie, Emilian Francu a fost prins in flagrant, dupa ce a primit de la administratorul firmei de arhitectura, prin intermediar, cei 50.000 de lei ceruti.

Francu a sustinut in fata instantei ca banii nu ii erau destinati si ca ar fi incercat sa obtina o sponsorizare pentru evenimentele legate de implinirea a 625 de ani de la atestarea orasului Ramnicu Valcea.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos