Acasă Politic Primarul Craiovei, viceprimarul şi cinci consilieri locali, excluşi din PDL

Primarul Craiovei, viceprimarul şi cinci consilieri locali, excluşi din PDL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi şase consilieri locali au fost excluşi din PDL la propunerea viceprimarului Marinică Dincă, lider al PDL Craiova, Solomon declarând, vineri, că la baza acestei decizii stă „un grup de interese”, anunţă Mediafax.

Propunerea de excludere a celor şapte a fost votată, joi seară, de către Biroul Permanent Local al PDL Craiova şi a fost făcută de către Mărinică Dincă, preşedintele PDL Craiova şi viceprimar al municipiului. Acesta a fost nemulţumit de faptul că cei şase consilieri locali, printre care şi viceprimarul Teodor Sas, au votat, joi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Craiova organizată pentru aprobarea bugetului pe acest an, toate proiectele lui Antonie Solomon, care a anunţat în urmă cu o jumătate de an că la alegerile locale din 2012 va candida pentru încă un mandat de primar din partea UNPR.

Ceilalţi consilieri locali excluşi sunt: Dorel Marinescu, Gheorghe Albăstroiu, Iulian Ştefănescu, Radu Marin şi Constantin Ursu. Aceştia au votat pentru proiectele de finanţare a regiilor din Craiova propuse de Solomon şi împotriva amendamentelor propuse de Dincă, cum ar fi cel pentru suplimentarea bugetului Regiei de Transport Craiova cu încă şase milioane de lei.

Solomon a organizat, vineri dimineaţă, o conferinţă de presă în care a anunţat această decizie şi a spus că la baza acesteia stă „un grup de interese”.

„Vreau să le mulţumesc consilierilor PSD care au votat pentru binele craiovenilor, consilierilor PNL care la fel, nu au ascultat de îndemnul altora şi au votat ce le-a dictat sufletul şi o parte din consilierii PDL. Eu nu am mai făcut jocurile de interese ale anumitor persoane şi din cauza aceasta am fost exclus de un tânăr căruia i-am dat şansa să se afirme (Mărinică Dincă, preşedinte PDL Craiova – n.r.)” a declarat Antonie Solomon.

Conducerea PDL Craiova a refuzat să facă declaraţii, dar a anunţat că va susţine o conferinţă de presă pe această temă.

Mărinică Dincă, candidatul PDL pentru Primăria Craiova la alegerile locale din acest an, a devenit şi preşedintele PDL Craiova în locul lui Antonie Solomon, care a pierdut această funcţie în septembrie 2011, ca urmare a declaraţiilor privind candidatura sa din partea UNPR.

După ce a fost desemnat candidat PDL pentru Primăria Craiova, Dincă s-a distanţat de Solomon, fiecare încercând să îşi asume paternitatea proiectelor care s-au derulat în Craiova în ultimii ani, mai ales că viceprimarul a îndeplinit şi prerogativele de primar al Craiovei, cât timp Solomon s-a aflat în închisoare, în perioada martie – septembrie 2010, dar şi în perioada septembrie 2010 – iunie 2011, cât acesta a fost liber, dar încă suspendat din funcţia de primar al Craiovei.

În urmă cu trei săptămâni, Antonie Solomon şi-a reînnoit însă adeziunea de membru PDL, anunţând că nu pleacă din acest partid decât dacă cineva îl dă afară.

Un consilier local PDL i-a reproşat, joi, primarului Craiovei Antonie Solomon că are „limbaj de puşcăriaş” şi că nu e demn să conducă oraşul, iar în replică Solomon l-a trimis la psihiatru, spunând că reacţiile multora din PDL l-au făcut să creadă că se simţea mai bine în puşcărie decât în primărie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual, fiind acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la acţionarul principal al firmei PIC din Piteşti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Antonie Solomon a fost eliberat din arest în 8 septembrie 2010, prin decizia Curţii de Apel Galaţi.