Acasă Stirile zilei Primarii din Oţelu Roşu şi Socol precum și șeful APIA din Caraș...

Primarii din Oţelu Roşu şi Socol precum și șeful APIA din Caraș Severin au fost arestați preventiv

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Şeful APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, primarul oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion, şi primarul localităţii Socol, Ghiţă Valentin, au fost arestaţi preventiv, vineri seară, pe 29 de zile, pentru fapte de corupţie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Tribunalul Timiş.

Potrivit avocatului primarului din Oţelu Roşu, Cosmin Bolosin, atât clientul acestuia, Iancu Simion, cât şi primarul din localitatea Socol, din judeţul Caraş – Severin, Ghiţă Valentin, precum şi şeful APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, în urma unui proces la Tribunalul Timiş, hotărârea fiind atacată cu recurs.

„Tribunalul Timiş a decis arestarea celor trei pentru fapte de corupţie şi în cazul fiecăruia, în parte, s-a declarat recurs, care se va judeca miercuri sau joi, săptămâna viitoare, la Curtea de Apel Timişoara”, a declarat Cosmin Bolosin.

Conform sursei citate, cei doi primari sunt acuzaţi de luare de mită, fals intelectual sub semnătură privată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, toate în concurs şi asimilate sub infracţiunea de corupţie.Şeful APIA Caraş- Severin, Romică Anculia, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Procurorii DNA Timişoara au făcut, joi, percheziţii la locuinţa primarului din Oţelu Roşu, Iancu Simion, preşedinte interimar al PDL Caraş-Severin, după demisia lui Sorin Frunzăverde, dar şi la locuinţa şefului APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, într-un caz privind fraude într-un proiect cu fonduri europene.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Timişoara, ancheta fiind începută în urmă cu mai multe luni.

„S-a făcut o percheziţie domiciliară atât la domiciliul din Glimboca, cât şi la un domiciliul pe care l-a avut (primarul oraşului Oţelu Roşu, Iancu Simion – n.r.) lângă Glimboca şi la Primăria din Oţelu Roşu. Este vorba despre un dosar cu nişte fonduri europene”, a declarat, joi seară, avocatul Cosmin Bolosin.

Iancu Simion este primar al oraşului Oţelu Roşu din 2004, iar în perioada 1990 – 2003 a fost primar al comunei Glimboca, judeţul Caraş-Severin.

Acesta este membru al Partidului Democrat din 1993, a fost secretar general al organizaţiei PDL Caraş-Severin, iar după plecarea lui Sorin Frunzăverde la PNL a preluat interimar conducerea filialei judeţene a partidului.