Acasă Stirile zilei Justitia Primaria Pitesti si locuinta primarului Tudor Pendiuc, „scotocite” de procurorii DNA intr-un...

Primaria Pitesti si locuinta primarului Tudor Pendiuc, „scotocite” de procurorii DNA intr-un DOSAR DE CORUPTIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA efectueaza mai multe perchezitii la Primaria Pitesti si la locuinta primarului Tudor Pendiuc, precum si la sediile mai multor firme, intr-un dosar de coruptie din perioada 2007-2014, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac 18 perchezitii in Bucuresti, Pitesti si localitatile invecinate acestora, dintre care una este sediul unei institutii publice, iar restul la societati comerciale si domiciliile unor persoane.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni de savarsire, in perioada 2007 – 2014, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie „, a precizat sursa citata.

Surse judiciare au declarat ca institutia publica unde se fac perchezitii este Primaria Pitesti. De asemenea, procurorii perchezitioneaza si locuinta primarului din Pitesti, Tudor Pendiuc.

Potrivit surselor citate, dosarul vizeaza fapte de coruptie privind acordarea unor contracte de achizitii publice mai multor firme, la care procurorii fac perchezitii. Unul dintre aceste contracte are legatura cu achizitiile facute de Regia de Transport Public Pitesti, privind cumpararea mai multor autobuze.

Prejudicul estimat de procurori in aceasta cauza ar fi de aproximativ un milion de euro, fiind produs intre 2007 si 2014, au mai aratat sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Social-democratul Tudor Pendiuc este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. El a fost ales primar al municipiului Pitesti pentru prima data in anul 1992 si de atunci ocupa fara intrerupere aceasta functie, fiind reales de pitesteni la fiecare patru ani.

Conform CV-ului postat pe site-ul Primariei Pitesti, Pendiuc este presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, membru in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles si este si conferentiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brancoveanu” din Pitesti.

Anul acesta, primarul Pitestiului a primit din partea Asociatiei Municipiilor din Romania ”Trofeul de Excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea, modernizarea si eficientizarea administratiei publice din Romania”.

In anul 2011, Tudor Pendiuc a fost decorat de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul National ”Pentru Merit” in grad de Ofiter.

In prezent Tudor Pendiuc conduce PSD Arges, dupa ce fostul presedinte al organizatiei judetene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Sursa: mediafax.ro