Acasă Timp liber Cultura Prima televiziune online a romilor a fost lansata la Cluj!

Prima televiziune online a romilor a fost lansata la Cluj!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prima televiziune online a romilor a fost lansata la Cluj, dupa ce au fost investiti peste 40.000 de euro, initiatorii proiectului sperand sa intre in viitor si pe retelele de cablu.

Aurel Pascu, initiatorul Romanian Gipsy Reality, a declarat, marti, la lansarea televiziunii, ca una dintre emisiunile postului se va desfasura in limba romani.

„Am vazut ca realitatile din cadrul etniei rome nu sunt reflectate exact asa cum sunt si de aceea am deschis aceasta televiziune, Romanian Gipsy Reality, chiar de Ziua Internationala a Romilor, 8 aprilie. Avem un studio special amenajat, iar noua televiziune va avea buletine de stiri si, printre altele, trei emisiuni pe saptamana de cate o ora si jumatate. Una dintre ele, «Gelem, gelem», care este si titlul imnului tiganilor, «Ma duc, ma duc», va fi in limba romani”, a afirmat el.

Potrivit acestuia, grila de programe va fi „una dinamica, cu dezbateri pe teme de educatie, arta, economie”, dar vor fi si emisiuni pentru copii sau referitoare la traditiile rome care trebuie pastrate.

„Vom incerca sa prezentam o alta imagine a romilor, venita din interiorul etniei, fata de problemele actuale ale societatii romanesti. Investitia in noua televiziune online se ridica la aproximativ 40.000 de euro, iar in cateva luni speram sa intram pe retelele de cablu din tara”, a spus Pascu.

Acesta a precizat ca integrarea sociala a romilor se va putea face si prin intermediul acestei televiziuni, dar si al platfomei media online in care este integrata televiziunea.

„Speram ca televiziunea sa aiba un impact pozitiv asupra etniei. E timpul ca lumea sa vada si viziunea etniei rome asupra evenimentelor din societatea romaneasca. A venit timpul ca si parerea noastra sa conteze si ca societatea romaneasca si cea europeana sa ne redescopere la adevarata noastra valoare”, a subliniat Aurel Pascu.

In cadrul televiziunii vor fi angajati studenti romi sau absolventi romi ai Facultatii de Jurnalistica de la Universitatea „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

„Vom avea echipe de reporteri pe teren care se vor deplasa in comunitatile de romi, pentru a surprinde realitatile de la fata locului”, a conchis initiatorul televiziunii romilor.

Sursa: mediafax.ro