Avionul companiei malaysiene AirAsia cu 162 de persoane la bord probabil ca se afla „pe fundul Marii” Java, potrivit autoritatilor indoneziene pentru cautare si salvare (Basarnas), relateaza AFP.

„Tinand cont de informatiile de care dispunem si de evaluarea potrivit careia presupusul loc al prabusirii este in mare, ipoteza este ca avionul se afla pe fundul marii. Aceasta este o impresie preliminara care poate evolua odata cu evaluarea rezultatului cautarilor”, a declarat Bambang Soelistyo intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca Indonezia nu dispune de „instrumentele” necesare, ca de exemplu submarine, pentru a scoate avionul de pe fundul marii, dar ca tara sa va apela alte state in acest sens, daca va fi necesar.

„Tinand cont de lipsa noastra de tehnologie, am lucrat in coordonare cu ministrul de Externe pentru a putea imprumuta (mijloace) de la alte tari care au propus ajutor. Este vorba despre Marea Britanie, Franta si Statele Unite”, a spus el.

Operatiunile de cautare a avionului in Marea Java au fost reluate luni dimineata, dupa ce au fost intrerupte duminica, la caderea noptii.

Singapore, Malaysia si Australia au trimis avioane si nave sa asiste Indonezia in aceste operatiuni care se concentreaza asupra Marii Java. Statele Unite s-au declarat si ele pregatite sa-si ofere ajutorul.

Avionul de tip Airbus A320-220 AirAsia, o companie malaysiana low cost, a disparut fara urma duminica, la putin timp dupa ce a decolat de la Surabaya, in estul Insulei Java, dupa ce s-a confruntat cu conditii meteorologice nefavorabile.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.